Infomarkt over Masterplan Erembodegem

Aalst - Op zaterdag 28 april organiseert de stad een infomarkt over het ‘Masterplan Erembodegem’ in sportcomplex Schotte. Elke Erembodegemnaar kan op die manier mee nadenken over de toekomst van zijn dorp.

De stad werkt samen met ontwerpbureaus Sweco, LOLA en List aan een masterplan voor Erembodegem. Zo een masterplan bevat een duidelijke ruimtelijke visie, en vormt een basis voor de toekomstige invulling van de omgeving. Met het Masterplan Erembodegem wil de stad richting geven aan de toekomst van haar grootste deelgemeente. 

Inspraaktraject Sleutelfiguren uit Erembodegem kwamen in 2017 al samen om voor het eerst na te denken over het Masterplan Erembodegem. Zij vonden vooral dat Erembodegem nood heeft aan ‘aangename plekken’. Een mooi plein, een park, een evenementenruimte, een toegankelijke pastorietuin. 

De bevindingen van die inspraakronde werden ondertussen verwerkt in een visie en die wil de stad via een tweede participatiemoment bespreken met de inwoners en betrokken partijen. 

Interactieve infomarkt

Elke geïnteresseerde Erembodegemnaar kan op zaterdag 28 april, doorlopend van 10 tot 17 uur terecht op de infomarkt in sportcentrum Schotte aan de Kapellekensbaan 8 te Erembodegem. Via tentoonstellingspanelen maken bezoekers kennis met de ruimtelijke visie over Erembodegem. Aan verschillende werktafels kunnen deelnemers hun mening geven en in dialoog gaan. De ontwerpbureaus gaan samen met inwoners op zoek naar oplossingen voor de ruimtelijke uitdagingen. 

Wie zich vooraf inschrijft kan ook op drie momenten een infosessie volgen. Eerst wordt de kortfilm ‘Plannen voor plaats’ van de Vlaams Bouwmeester vertoond. Aansluitend volgt een presentatie van de ontwerpbureaus om vervolgens de principes van het nieuwe wonen samen met de aanwezigen toe te passen op Erembodegem.

Voor een deelname aan de infosessies graag inschrijven vóór 25 april via www.aalst.be. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio