Spiridon plogt: 12 volle zakken, 1 wieldop en een rotte vezelplaat

Spiridon plogt: 12 volle zakken, 1 wieldop en een rotte vezelplaat

Foto: *

Aalst - Joggen en terwijl zwerfvuil rapen, is een ecologische trend die komt overgewaaid uit Scandinavië. Loopclub Spiridon kon zich wel vinden in het idee en organiseerde afgelopen vrijdag ook een 'plogging'.

"Vrijdag gingen we met Spiridon voor het eerst ploggen", zegt voorzitter Joris Moens. "Omdat het de eerste keer was, hebben we ons parcours beperkt tot gekend terrein, namelijk het stadspark, de Osbroekterreinen, Parklaan, Desiré De Wolfstraat en de Erembodegemstraat. De meesten van ons lopen hier minstens één keer per week, dus het is zo'n beetje onze thuisbasis.

"Met 13 waren we. Gewapend met handschoenen en vuilniszak zijn we op zoek gegaan naar alles wat niet thuis hoorde in een groene omgeving. En het was effectief de moeite. Na een uurtje hebben we meer dan 4 km properder gemaakt, goed voor een 12-tal volle zakken, een wieldop en een rotte plaat."

"Het is jammer dat dergelijke acties nodig zijn", gaat Moens verder. "Maar we zijn heel blij dat we, hoe klein ook, wat hebben kunnen bijdragen aan aan propere omgeving."

"Aan alle sluikstorters en andere bezoekers hebben we tenslotte nog één boodschap: aavet proeper!"

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio