Gezocht en gevonden: uitbaters van Utopia-café

Gezocht en gevonden: uitbaters van Utopia-café

Foto: *

Aalst - Utopia opent op 21 juni haar deuren. Het nieuwe ontmoeting- en belevingscentrum heeft nu ook een horeca-uitbater voor de exploitatie van het Utopiacafé. De nieuwe uitbaters zijn Bart Guns en Dinah Buysse. Het college van burgemeester en schepenen keurde vandaag het verslag van de onafhankelijke jury goed. De overeenkomst moet wel nog worden goedgekeurd op de gemeenteraad eind deze maand.

“De zoektocht naar een concessionaris heeft even geduurd maar we legden de lat dan ook hoog. Het Utopiacafé moet naadloos aanleunen bij de werking van de Academie voor Podiumkunsten en van onze bibliotheek,” zegt schepen Karim Van Overmeire (N-VA). “Wij vragen aan de concessionaris om laat open te blijven. Het mag niet alleen een bar zijn waar je iets kan drinken, maar je moet er ook iets kunnen eten. Daarbij vragen we ook kwaliteit maar we willen ook niet te exclusief zijn, want een belangrijk gedeelte van het publiek bestaat uit studenten en mensen met een beperkt budget.”

Diensthoofd Arnoud Van der Straeten is blij dat er een sterk concept uit de bus is gekomen. “We willen een langdurige samenwerking met een betrouwbare partner die ook inhoudelijk aansluit bij het Utopia-concept. Dan is het soms beter om iets langer te zoeken en goed te onderhandelen. Tegelijk hadden we natuurlijk ook een deadline, de opening is voorzien voor 21 juni”, zegt Van der Straeten.

Ook kersverse uitbaters Bart Guns en Dinah Buysse klinken tevreden. “We zijn heel blij dat de jury voor ons concept heeft gekozen. We zijn enorm gedreven en enthousiast om in zo een mooi gebouw aan de slag te mogen gaan en mee aan het Utopiaverhaal te kunnen schrijven”, aldus het koppel.

Het Utopiacafé beschikt over een keuken, een toog, 50 zitplaatsen en een zuidgericht terras met een eigen ingang.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio