De Gendarmerie verwelkomt modetalent

Aalst - Modeontwerpster Maaike Van den Abbeele nam onlangs haar intrek in De Gendarmerie. Ze huurt er twee lokalen om haar naaiatelier in onder te brengen. In afwachting van de definitieve invulling van de site wil De Gendarmerie op die manier ruimte bieden voor pop-ups en tijdelijke projecten waar talent alle kansen krijgt.

De Gendarmerie verwelkomt Maaike Van den Abbeele (28 jaar), een nieuw modetalent uit Aalst dat ook internationaal al hoge ogen geworpen heeft. Ze werd immers al twee keer uitgenodigd om haar ontwerpen te tonen op de gerenommeerde Amsterdam Fashion week. Daarnaast stond ze ook al eens in het bekende modemagazine Vogue. “Vroeger maakte ik mijn collectie thuis bij mijn ouders maar daar werd het veel te klein. Ik kwam de laatste tijd enkel nog tot het maken van schetsen. Nu ik mijn eigen atelier heb in De Gendarmerie kan ik mijn schetsen weer tot leven brengen en mijn collectie verder uitbouwen.” zegt Maaike. 

Broedplaats voor talent Het creatieve werk achter het ontwerpen van unieke kledingstukken is voor Maaike haar belangrijkste drijfveer. “Ik wil vooral unieke collecties ontwerpen en niet aan fast fashion doen. Je zal mij dan ook niet elk seizoen een nieuwe collectie zien opleveren.” Die visie bewijst dat De Gendarmerie en Maaike een perfecte match vormen. De Gendarmerie wil immers iedereen faciliteren die zijn creatief talent wil ontwikkelen. 

Inspiratie Binnen De Gendarmerie is samenwerking tussen partners een belangrijk aandachtspunt. Ook Maaike wil haar steentje bijdragen aan de uitgebreide talentenvijver die reeds aanwezig is. Naast haar job als ontwerpster geeft ze immers ook lessen mode in het IMI secundair te Roosdaal. Ongetwijfeld zal haar aanwezigheid in De Gendarmerie nieuwe samenwerkingsverbanden stimuleren waarbij ze met haar creatieve creaties anderen kan inspireren. 

Oproep voor andere tijdelijke invullingen 

Ben je ook nog op zoek naar een plaats waar je jouw talenten kan ontwikkelen? Zoek je nog een plek om jouw maatschappelijk en innovatief idee in de praktijk om te zetten? Wil je graag een evenement organiseren om mensen dichter bij elkaar te brengen? Stuur dan jouw vraag en idee door naar info@degendarmerie.be

www.facebook.com/degendarmerie

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio