Aalst doet BE-Alert alarmtest

Aalst - Op donderdag 5 juli 2018 houden verschillende steden en gemeenten in België een alarmeringstest via Be-Alert, het alarmeringssysteem van de FOD Binnenlandse zaken. Ook Stad Aalst doet mee met deze test. Alle inwoners van Aalst die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms een testbericht ontvangen.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee steden en gemeenten hun burgers kunnen verwittigen en de nodige instructies kunnen geven bij een noodsituatie. Deze boodschappen worden verspreid via sms, e-mail of gesproken telefoonboodschap. In Aalst zijn momenteel 3.319 bewoners ingeschreven voor BE-Alert. 

Op donderdag 5 juli organiseert FOD Binnenlandse Zaken een grootschalige alarmeringstest om BE-Alert zoveel mogelijk in de kijker te zetten. Door dit met een 100-tal steden en gemeenten te testen zullen inwoners over heel België die dag een BE-Alertbericht ontvangen, dat hen wijst op het belang van verwittiging bij een noodsituatie. 

Stad Aalst stuurt op donderdag 5 juli via sms een testbericht naar haar inwoners die zich hebben ingeschreven voor BE-Alert. Wie zich registreerde ontvangt volgende tekst: Test BE-Alert Stad Aalst. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be. 

Registreren kan nog steeds op www.be-alert.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio