5 extra cambio deelwagens in Aalst

 5 extra cambio deelwagens in Aalst

Foto: *

Aalst - Cambio, het systeem van autodelen, breidt uit in Aalst. Er komen 5 extra deelwagens bij, op vijf verschillende locaties. Dat brengt het totaal aantal deelwagens in Aalst op 11 en het aantal standplaatsen verdubbelt hiermee van vijf naar tien locaties. De nieuwe wagens worden geplaatst in de dichtbevolkte rand van de stad en zijn beschikbaar vanaf woensdag 4 juli.

Meer en meer Aalstenaars vinden de weg naar nieuwe, slimme en duurzame manieren van verplaatsen en denken ook na over de manier waarop ze zich verplaatsen. Het aantal cambio-gebruikers is in Aalst gestegen tot 146. Om deze groeiende groep Aalstenaars een goede dienstverlening te kunnen blijven garanderen én om het aanbod nog beter te spreiden wou de stad het aantal beschikbare wagens optrekken en ook standplaatsen aanbieden in de rand van de stad. Zo kan de stad nog meer inwoners overtuigen van de vele voordelen van autodelen. Deelmobiliteit stimuleren is immers één van de vele acties binnen het mobiliteitsplan. 

Nieuwe cambiolocaties gekozen door Aalstenaars 

In maart 2018 organiseerde de stad een enquête. Inwoners van Aalst kregen de vraag op welke locaties in de stadsrand er best een nieuwe cambiostandplaats zou komen. 117 Aalstenaars hebben de enquête ingevuld, waaronder 90 niet-gebruikers van cambio. De nieuwe locaties zijn gekozen op de aangegeven voorkeurslocaties van de deelnemers. Het zijn dichtbevolkte woonomgevingen met een relatief hoge parkeerdruk. Het inzetten van deelwagens zorgt ervoor dat niet iedereen een eigen wagen nodig heeft en verlaagt de parkeerdruk. 

Concreet komen er 5 extra wagens op vijf nieuwe standplaatsen bij op volgende plaatsen: 

  • Volksplaats (wijk Sint-Anna)
  • Puiteput (wijk Puiteput)
  • Watertoren (Watertorenwijk)
  • Mijlbeek (wijk Mijlbeek)
  • Erembodegem (station Erembodegem) 

Daarmee is het aanbod cambiowagens in Aalst opgedreven van 6 naar 11 wagens en hebben nog meer Aalstenaars nu een deelwagen op wandelafstand van hun deur. 

Proefaanbod Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij je een wagen kunt reserveren en oppikken op een gereserveerde staanplaats. Je betaalt een eenmalige instapkost. Vanaf dan betaal je enkel nog volgens het aantal gereden kilometers en de duur van uitlening. Je hoeft je niet te bekommeren om de verzekering, de keuring, het onderhoud of de brandstof. Je kunt de wagen telefonisch reserveren, via de cambioApp of via de website. Je cambio-kaart aanvragen volstaat om van het systeem gebruik te maken. 

Nog tot midden juli loopt een proefaanbod en krijg je de éénmalige instapkost ter waarde van 35 euro cadeau. Meer info vind je op www.cambio.vlaanderen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio