Aalst Klimt Op

Aalst - Na haar oproep eind mei ontving Stad Aalst 100 inschrijvingen van kandidaten die een gratis geveltuintje wensen. Nog tot eind juli kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Stad Aalst bindt de strijd aan tegen de klimaatopwarming en gaat volop voor meer groen in de stad. In totaal zullen 150 geveltuintjes worden aangeplant in samenwerking met SWP De Loods en Groep INTRO.

Meer natuur en betere luchtkwaliteit in de stad 

Geveltuinen zijn belangrijk voor een stad. Ze maken de straat mooier, brengen meer natuur in de stad en zijn goed voor het klimaat en de luchtkwaliteit. In de  zomer koelen planten de stad af en helpen zo mee het hitte-eilandeffect en hittestress  aan te pakken. Daarnaast produceren de planten zuurstof en filteren ze fijn stof. Op die  manier verbeteren ze de luchtkwaliteit in de stad. Gevelplanten beschermen bovendien de woning tegen weer, wind en hitte en dragen op die manier bij tot het isoleren van de woning. Tot slot capteert een geveltuin ook CO2. In kader van het klimaatplan, en meer specifiek klimaatadaptatie, is het dan ook van belang dat de aanleg van geveltuinen in onze stad wordt gestimuleerd. 

Aalst Klimt Op! 

Het project 'Aalst Klimt Op' gaat voor volledige ontzorging. "We merken immers dat heel wat inwoners niet weten hoe ze aan de aanleg van een geveltuin moeten beginnen. De  wil is er dus wil, maar de deskundigheid ontbreekt en net daar willen wij een steentje bijdragen", klinkt het bij de stad Aalst. 

Inschrijven kan nog tot eind juli. Binnen het beschikbare budget kan de stad nog aan 50 Aalstenaars een geveltuin aanbieden. 

Alle info over deelname vind je op https://aalst.be/artikel/aalst-klimt-op

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio