11 juli-vuurwerk afgelast om veiligheidsredenen

Aalst - Morgen staat Vlaanderen Feest! op het programma. De dag wordt traditiegetrouw afgesloten met een vuurwerk op de parking Keizershallen, maar door de aanhoudende droogte wordt dat nu afgelast.

De voorbije dagen is er heel wat overleg geweest tussen de zonecommandanten omtrent de vraag of het nog verantwoord is om vuurwerken te laten doorgaan met de huidige droogte. De algemene teneur in Vlaanderen is om naast een verbod op kampvuren ook het organiseren van vuurwerken te verbieden.

"Het zou onverantwoord zijn om het vuurwerk te laten doorgaan", zegt burgemeester Christoph D’Haese "Vuurwerk zorgt voor een niet gering brandrisico. We zijn de laatste week trouwens al meermaals moeten tussenkomen voor branden van gewassen en bermen.”

“De geringe regenval die voorspeld is voor vanavond en morgen zal een te verwaarlozen effect hebben op de toestand van gewassen en bodem. Het brandgevaar zal hierdoor dan ook niet of nauwelijks verminderen”, voegt Zonecommandant Wim Van Biesen eraan toe.

Het vuurwerk was gepland om 23.15 uur en wordt niet vervangen door iets anders. Alle andere activiteiten ter gelegenheid van 11 juli, zoals de dj-set met 111 Vlaamse Klassiekers van Sven Ornelis op de Grote Markt,  gaan gewoon door. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio