Opstart KOALA voor gezinnen met jonge kinderen

Aalst - Op woensdag 12 september vierden gezinnen uit de wijk Mijlbeek in Aalst, samen met verschillende kinderdagverblijven en diverse partners, de start van het KOALA-project. KOALA wil kinderopvang toegankelijker maken en meer spel en ontmoetingskansen creëren voor alle gezinnen met kinderen van 0 tot 3 jaar.

KOALA?

Huis van het Kind Aalst, Stad en OCMW Aalst, Kind & Gezin, Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen, vzw Denderkind, kinderdagverblijven Mezennestje en Tatien bundelen de krachten om alle gezinnen met jonge kinderen kansen te geven. Ze willen vooral kinderopvang toegankelijker maken en ondersteuning bieden bij buurtgerichte spel- en ontmoetingsmomenten. De partners van KOALA willen zo gezinnen met jonge kinderen extra kansen geven op diverse gebieden.

Opstart in Mijlbeek

KOALA start in de wijk Mijlbeek, maar wil op termijn heel Aalst toegankelijker maken voor gezinnen met jonge kinderen. Bij de kick-off op 12 september konden 59 ouders en 52 kinderen in Mijlbeek zelf ervaren wat KOALA inhoudt en voor hen kan betekenen. Verschillende lokale partners ontwikkelden een parcours vol leuke spelletjes en activiteiten voor gezinnen en kinderen. Te midden van dat parcours konden ze plaatsnemen aan een grote tafel, om te genieten van een hapje en drankje. Ook knutselden ze samen aan een grote koalabeer en huldigden ze het project in.

De toekomst van KOALA

Het project zal de komende maanden verder vorm krijgen. Het KOALA-team vindt het belangrijk dat dit gebeurt samen met en door gezinnen uit de buurt. 
Het project loopt voor 10 jaar en dat is mogelijk met de steun van de Vlaamse Overheid, Kind en Gezin en de Koning Boudewijnstichting.

Wie meer wil weten over KOALA of wil betrokken zijn, kan terecht bij Liesbeth Bennekens, diensthoofd Gezin - Stad Aalst  via liesbeth.bennekens@aalst.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio