Stad Aalst lanceert digitaal loket

Aalst - Een uittreksel uit het strafregister, een afschrift van je geboorteakte of een attest van woonst nodig? Dat vraag je voortaan in enkele klikken aan via het digitaal loket van de stad Aalst.

Stad Aalst wil een modeldienstverlener zijn voor de Aalstenaars. Naast een snelle en efficiënte dienstverlening aan het loket, wil de stad ook een kwaliteitsvolle digitale dienstverlening uitbouwen.

24/24 geopend

33 afschriften, uittreksels en attesten van de dienst Burgerzaken zijn voortaan beschikbaar in het digitaal loket. Het gaat bijvoorbeeld over een getuigschrift van woonst, nationaliteitsbewijs, afschrift uit de huwelijksakte of uittreksel uit het strafregister. Voor deze documenten hoeven burgers zich niet langer te verplaatsen naar het administratief centrum en kunnen ze de aanvraag in orde brengen wanneer het voor hen past. Elk jaar levert de stad meer dan 30.000 van deze documenten af.

Hoe werkt het digitaal loket?

  • De aanvraag van een afschrift, uittreksel of attest gebeurt in 4 stappen:
  • Surf naar www.aalst.be en klik op ‘digitaal loket’
  • Kies het document dat je wil aanvragen.
  • Meld je aan met je eID-kaartlezer of via Itsme (een applicatie waarmee je op een veilige en
  • gemakkelijke manier kunt inloggen, zonder kaartlezer).
  • Vul het formulier in en verzend het.

De aanvrager ontvangt een mail met de link naar het document. Heel wat documenten belanden onmiddellijk in de mailbox. Bij sommige aanvragen is er nog een tussenkomst van een ambtenaar nodig en zal het document binnen enkele werkdagen beschikbaar zijn.

Het digitaal loket is een aanvulling op de andere dienstverleningskanalen van de stad. Burgers kunnen deze documenten dus ook nog altijd aanvragen aan het loket, via e-mail of telefoon.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio