De Fietserij levert nu ook je pakket ecologisch en snel

Aalst krijgt er een extra fietskoerierdienst bij. Naast Cargo Alosta kan je vanaf nu beroep doen op de koerierdienst van de Fietserij. Gedaan met in de file te staan, parkeerplaats te zoeken of met zware zakken te sjouwen. Met de elektrische bakfiets levert de Fietserij bestellingen, boodschappen of belangrijke documenten in Aalst en omstreken. Praktisch, ecologisch én snel. Binnen uur na de aanvraag kan het pakket al ter plaatse zijn. Betalen doe je cash of met bancontact.

edph

Tom Calloens, coördinator van de Fietserij “Momenteel zijn we bezig met de eerste leveringen voor kinderwinkel Anna Pops. Vanuit de winkel worden heel veel pakjes online verstuurd naar klanten in heel België. Dagelijks halen wij deze op op een vast uur en brengen ze naar de post. Ideaal zou zijn om dan ook te passeren aan andere winkels om daar pakketten op te pikken. Er is al concrete interesse van Oxfam wereldwinkel, Steleman, Origin’o en de Lokaalmarkt. Later is het de bedoeling om onze dienst uit te breiden met een fietsenmaker ‘aan huis’. Op locatie zouden we dan kleine reparaties uitvoeren zodat je fiets weer snel rijklaar is.”

Cargo Alosta voert ondertussen al dagelijks opdrachten uit voor broodjeszaak Panino. “Wij gebruiken de fietskoerier vooral om broodjes te leveren bij onze klanten in het centrum”, vertelt Andy Loomans. “Op korte afstanden is het veel sneller dan de wagen. Het is bovendien ecologisch wat ik zelf en veel van onze klanten ook belangrijk vinden.”

Dankzij dit project kan de Fietserij, een project van vzw De Kringwinkel Teleshop, opnieuw enkele mensen kansen bieden die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Zij worden opgeleid en Guy Teerlinck van Cargo Alosta zal het peterschap op zich nemen. “Met mijn ervaring kan ik de nieuwe koeriers wegwijs maken in het centrum van Aalst en hen mee begeleiden”.

Heb je als particulier of zelfstandige interesse, mail dan naar fietskoerier@fietserij.be of bel je 0499/ 64 06 32. Meer info over prijzen en gewicht van de pakketten vind je op de www.fietserij.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus