Leerlingen slagerij vallen in de prijzen op de Eurobeef vakwedstrijd

Aalst - De leerlingen van de afdeling slagerij van TechniGO! Aalst behaalden afgelopen week maar liefst 8 Europese gouden medailles, een zilveren en een bronzen. Ze kregen die onderscheiding voor hun prestaties tijdens de Eurobeef vakwedstrijd in Kortrijk. Onder andere hun paté met gin kon de jury overtuigen.

“Van 30 september tot 03 oktober liep Meat Expo in Kortrijk Xpo”, legt Ward Brouwers, directeur algemeen beleid van TechniGO! uit. “Deze beurs bezorgt slagers een forum waar hun vakkennis, hun passie en hun kwaliteiten centraal kunnen staan. Onderdeel van de beurs is de ‘Eurobeef vakwedstrijd’ waar gevestigde slagers en leerlingen hun creaties laten jureren. Ook tijdens deze editie toonden de leerlingen slagerij van TechniGO! hun vakkennis en competenties in deze competitie.”

Gerdy Vandersypt, technisch adviseur slagerij TechniGO!, verduidelijkt het verloop van de Europese wedstrijd. “De leerlingen voorzagen de jury van een variëteit aan vleeswaren zoals onder meer paté met gin, Gentse kop, salami en pensen. De jury beoordeelt de producten op smaak en geur, uitzicht, professionalisme, bereidingstechniek en netheid. De inspanningen van de leerlingen werden beloond met 8 gouden medailles, 1 zilveren en 1 bronzen. Voor de bereiding van de salami proclameerde de jury zelfs Nicky Peeters officieel.”

Dankzij hun mooie prestaties zetten de leerlingen zowel zichzelf als TechniGO! mooi in het etalageraam.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio