Uitzonderlijke verkeerssituaties tijdens verkiezingen

Aalst - Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn er een aantal uitzonderlijke verkeerssituaties waar rekening moet mee gehouden worden.

Naast de parkeerverboden ter hoogte van de verschillende stemlocaties, zijn er specifieke maatregelen getroffen voor de bereikbaarheid van de stemlocaties in de Oude Gentbaan, op de Grote Baan (Herdersem) en in de Herbergstraat (Moorsel).

Parkeerverbod
Op 14 oktober wordt een parkeerverbod ingesteld in de buurt van alle stembureaus. Deze maatregel komt er om toe te laten dat personen die minder mobiel tot aan de stemlocatie kunnen worden gevoerd.

Oude Gentbaan
Het Agentschap Wegen en Verkeer zorgt ervoor dat er doorgaand eenrichtingsverkeer mogelijk wordt vanuit de Oude Gentbaan naar de Boudewijnlaan.

Grote Baan
In Herdersem is de Grote Baan nog onderbroken tussen de Alfons De Cockstraat en huisnummer 237. Tussen het stemlokaal en de Alfons De Cockstraat is het voetpad langs de pare kant nog intact. In het ander deel van de Grote Baan liggen langs beide kanten nog voetpaden. Voor auto’s komende van richting Aalst is het stemlokaal bereikbaar via Koekeroel en de Hardingstraat. Er kan ter hoogte van het kaatsplein geparkeerd worden.

Minder mobiele mensen zullen via Herdersem-Dorp tot voor het stemlokaal kunnen worden gebracht. Voor auto’s komende van richting Wieze kan er geparkeerd worden op de parking achter de kerk. Deze is bereikbaar via een wegje
naast huisnummer 37. Het stemlokaal is vanaf deze parking goed bereikbaar via de Henri Moensstraat.

Herbergstraat Tinnenhoek
In Moorsel tenslotte zal er, net zoals bij vorige verkiezingen, éénrichtingsverkeer ingevoerd worden in de Herbergstraat voor het deel gelegen tussen de Tinnenhoekstraat en de Kokstraat, in de rijrichting van de Kokstraat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio