Academie kleurt Dag Tegen Kanker

Aalst - De Dag tegen Kanker zet jaarlijks mensen in het voetlicht die elkaar ontmoet hebben via een of andere vorm van kanker. Zoals elk jaar organiseert het OLV ziekenhuis van Aalst op 18 oktober allerlei activiteiten om de patiënten en bezoekers op deze dag extra in de watten te leggen, maar ook te sensibiliseren en een hart onder de riem te steken. Dit jaar worden zo op een aantal afdelingen taferelen en kleurige patronen aangebracht door leerlingen van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten.

De uitvoerders zijn leerlingen van de derde graad Kunstsecundair Onderwijs, Vrije Beeldende Kunsten. Hun inspiratie haalden ze in het leven aan en in de zee, en in de helende kracht van handen.

Er wordt specifiek gedacht aan de mensen op de afdeling hematologie. Om besmetting te vermijden worden de patiënten vaak een tijdlang in quarantaine gehouden. De tekeningen op de glaspartijen van hun deur en de verpleegpost brengen kleur binnen en dragen een boodschap uit.

Kanker is nog steeds een ziekte die op elke leeftijd in alle lagen van de bevolking slachtoffers maakt. Maar er is ook een groeiend netwerk van medische en andere zorg, van meeleven en meevoelen waarbij elke vorm van positieve inzet een verschil hoopt te
maken. De leerlingen hopen met deze deelname aan de Dag Tegen Kanker ook een positieve noot te kunnen bijdragen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio