'Veelvoud' brengt een andere kijk op bloemen

Aalst - Op zondag 11 november zet L’Atelier in de Arbeidstraat 108 van 11 tot 17 uur de deuren open voor een florale expo 'Veelvoud', waarbij de kracht van herhaling centraal staat. Eerder dan aan een bloem in een vaas, mogen bezoekers zich verwachten aan allerhande sculpturen en objecten.

Andy Heyndrickx en Annick Haesendonckx, beide florale vormgevers, durven al eens buiten de lijntjes te kleuren en gaan vaak op zoek naar allerlei materialen om te creëren. Dat gaat van vezels over isolatiebuizen tot steenkool in combinatie met sempervivum.

Annick is de bezieler van L'Atelier, waar ambacht en kunst elkaar ontmoeten en waar zij haar passie deelt met artiesten in verscheidene disciplines. Op regelmatige basis is er werk te zien van anderen, zelf volgt zij beeldhouwopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Aalst.


Andy zoekt in zijn vrije tijd vaak de oneindige buitenruimte op om er aan land art te doen, een kunstvorm die inspeelt op bepaalde kenmerken van het landschap en waarbij de kunstenaar het landschap manipuleert zodat het met andere ogen gezien kan worden. Via interactie en toevoegingen gaat hij de confrontatie met de natuur aan. Hij fotografeert zijn werken om ze vervolgens online te posten via zijn website www.eldiemus.be of zijn facebookpagina Eldiemus Land Art.

Meer info over deze expo kun je vinden op www.1111-aalst.be.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio