Lokaalmarkt stelt eigen bier voor

Lokaalmarkt stelt eigen bier voor

Foto: *

Aalst - De Lokaalmarkt in Aalst stelt op 9 november zijn eigen bier voor. 'Saison Lokaal' is een blond en fruitig aperitiefbier dat de hopboer een gezicht geeft. "Want we hebben onze mooie biercultuur aan de hopboeren te danken", zegt Sjarel Buysschaert van Lokaalmarkt.

De Lokaalmarkt is een boerenmarkt met bar en kinderatelier, die elke vrijdag plaats vindt in Aalst. Op deze markt koop je rechtstreeks van de boer. "Je ziet bij ons elke week de mensen die ervoor zorgen dat je lekker kan eten. Die filosofie trekken we met nu door met ons eigen bier, 'Saison Lokaal", zegt Sjarel.

Voor Saison Lokaal werkte Lokaalmarkt samen met hopboer Bart Boeraeve uit Poperinge. "Bart is intussen de vijfde generatie van het familiebedrijf Belhop. Dankzij hopboeren als Bart hebben we zo'n mooie biercultuur. Daarom geven we hem graag een gezicht. Letterlijk en figuurlijk. Want Barts gezicht staat ook op het etiket van Saison Lokaal."

Saison Lokaal is een blond bier met een alcoholpercentage van 5,5 % en aroma's van fruit, graan en bloemen. Volgens hopboer Bart Boeraeve zorgt de Belgische hop ook voor een typische, streekgebonden smaak. "Ons milde zeeklimaat, in combinatie met de typische Poperingse zand-leembodem, zorgt voor zachte en subtiele smaaktoetsen.”

Saison Lokaal wordt voor het eerst geschonken op de markt van vrijdag 9 november. Het bier is op de markt te koop in de bar of per bak. Lokaalmarkt Aalst vindt elke vrijdag plaats van 15 tot 19 uur in de Gendarmerie aan de Denderstraat 22.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio