Ammavita Vroedvrouwenteam blaast 10 kaarsjes uit samen met 130 gezinnen

Ammavita Vroedvrouwenteam blaast 10 kaarsjes uit samen met 130 gezinnen

Foto: IF - Stefanie Boon

Aalst - Zondag 2 december vierde Ammavita haar tienjarig bestaan in het Trefcentrum van Moorsel. Ze doen dit samen met 130 gezinnen die we de afgelopen jaren begeleidden. De groepspraktijk groeide de voorbije tien jaar uit tot een gevestigde waarde in de regio. Warme, professionele vroedvrouwenzorg en een goede samenwerking met lokale partners in de moeder-kindzorg, stonden in de werking steeds centraal.

In de winter van 2008 startten vroedvrouwen Mieke Baeyens en Hanne De Meyer in de regio Aalst – Wichelen met de begeleiding van gezinnen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. De praktijk groeide in de loop der jaren uit tot een team met vier toegewijde vroedvrouwen die gezinnen op een kwaliteitsvolle manier begeleiden tijdens de zwangerschap, in de kraamperiode en gedurende het eerste levensjaar van hun kindje.

"In onze zorg ondersteunen we de natuurlijke processen die zwangerschap, geboorte en ouderschap zijn. Daarnaast zijn we alert voor eventuele risico's en complicaties, en verwijzen door indien nodig. Een goede communicatie en samenwerking met andere hulpverleners en partners in de regio is dan ook van groot belang in onze werking", klinkt het bij Ammavita.

Begeleiding van ruim 3.500 gezinnen

Gezinnen vinden steeds meer de weg naar de zelfstandige vroedvrouw. De tendens tot een verkort ziekenhuisverblijf en de toenemende erkenning van het beroep van vroedvrouw, zorgen voor een steeds stijgende vraag. Zo mocht Ammavita sinds 2008 méér dan 3.500 gezinnen begeleiden tijdens één van de meest bijzondere periodes in hun leven.

Dankbaar voor de voorbije tien jaar, nodigde Ammavita alle gezinnen en collega's uit om samen hun jubileum te vieren in het Trefcentrum in Moorsel. Doorlopend konden de jonge en oudere gasten genieten van animatie, de BabySpot-Caravan, de pastorijtuin, live-muziek en diverse speelhoekjes.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio