VIDEO. Koninklijke Turnkring Aalst pakt 8 medailles op Oost-Vlaams kampioenschap tumbling

Aalst - Op zondag 17 februari trokken 11 A-gymnasten van de Koninklijke Turnkring Aalst naar Eeklo voor het provinciaal kampioenschap tumbling. Ze keerden later die dag terug met maar liefst 8 medailles op zak.

Tumbling is een gymnastiekdiscipline waarbij 8 dynamische sprongen na elkaar worden uitgevoerd met een spectaculaire eindsprong aan het einde.

De jongste gymnasten kwamen het eerst in actie in de categorie 11-jarigen. Olivia Van Der Straeten maakte een foutje in haar tweede reeks en eindigde daardoor 11de. Bo Ooghe sprong twee vlekkeloze reeksen en behaalde hiermee brons. Amy De Lil bracht nog iets meer moeilijkheid en deed het nog beter: zilver.

Bij de 12-jarigen verdedigde Amber Asselman haar provinciale titel. Ook dit jaar liet ze zien dat ze de sterkste van Oost-Vlaanderen is en ging met het goud aan de haal.

In de categorie 13-14 jarigen ligt het niveau zeer hoog. In een sterk deelnemersveld was het knokken voor de medailles. KT Aalst heeft in deze categorie 4 toppers die het hoofd koel hielden. Nayah Djuric die nog maar voor het tweede jaar aan competitieturnen doet, behaalde een mooie 5de plaats. Nore Schockaert slaagde erin brons te nemen. Sam Van Den Berghe, die vorig jaar nog 5de werd op het wereldkampioenschap in St-Petersburg, werd tweede. Haar teamgenootje Sara Neyrinck deed het nog beter en behaalde de Oost-Vaamse titel met als resultaat een volledig Aalsters podium.

In de categorie  juniores (15-16 jarigen) werd Marthe De Leenheer 7de. Helena Lison kon na en weekje ziekte toch nog het zilver veroveren. Bij de seniores meisjes behaalde Anke De Luyck nog brons, om de dag af te sluiten.

“Dat KT Aalst een sterk en hecht tumblingteam heeft is nogmaals bewezen. Een goede accommodatie, een sterk trainersteam, getalenteerde gymnasten en gemotiveerde ouders is de ideale mix om mooie prestaties te creëren. Ons volgend doel is het Vlaams kampioenschap op 28 april te Brugge. Dan willen we niet alleen medailles behalen maar ook de selecties voor het jeugd WK in het najaar in Tokyo.” zegt een trotse hoofdtrainster Natalie De Neef.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio