Stem Kinderdagverblijf Duimelot naar de Gouden Kinderschoen

Aalst - De Gouden Kinderschoen van VVSG bekroont de inzet en investeringen van lokale besturen op het vlak van kinderopvang. Kinderdagverblijf Duimelot doet mee met zijn project ‘Ruilboekenkast’. Vanaf vandaag tot 12 april kun je stemmen en Aalst naar de overwinning helpen.

De Gouden Kinderschoen

De VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) wil met de Gouden Kinderschoen inspirerende lokale projecten rond kinderopvang in de kijker te zetten. Van 18 maart tot 12 april kun je stemmen op de ingezonden projecten via www.goudenkinderschoen.be. Op 30 apri krijgen vijf lokale besturen een Gouden Kinderschoen en wordt ook de publieksprijs uitgereikt. Kinderdagverblijf Duimelot van stad Aalst neemt deel met zijn project ‘ruilboekenkast’ en rekent daarbij op ieders stem om de Gouden Kinderschoen te winnen.

Opstart van het project
Een ouder schonk een oude kast die door de medewerkers van Duimelot werd gepimpt en in de hal geplaatst. De kast valt onmiddellijk op bij het binnenkomen en nodigt uit om te neuzen in de boeken. Via een oproep bij ouders, collega’s en via sociale media werden baby-, peuter- en kleuterboeken verzameld. Het is de bedoeling om het voorlezen thuis te stimuleren.

Kinderen houden ervan om samen met hun gezinsleden in boeken te kijken en te vertellen over wat ze zien en horen. Het verrijkt bovendiende hun taal én de interactie.

Voor ouders en grootouders
De ruilboekenkast staat in de hal van Duimelot. Ouders en grootouders kunnen er met hun kind een boekje kiezen om samen thuis te lezen. De boeken mogen ze meenemen naar huis. De ouders kiezen zelf wanneer ze het boek terugbrengen. Ze kunnen dan een nieuw boek meenemen of het inruilen voor een boek van thuis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio