Een heel weekend smullen zonder schuldgevoel

Een heel weekend smullen zonder schuldgevoel

Ook Naduah.be houdt zaterdag halt in Aalst met een vegan foodtruck vol desserten en patisserie Foto: Naduah

Aalst - Zaterdag 20 en Zondag 21 april strijken een hoop foodtrucks en infostandjes neer op het Vredeplein in Aalst. Het hele weekend kun je je smaakpapillen te goed doen aan heel wat lekkers zonder dat er bloed aan je handen kleeft. Want dit foodtruckfestival is er niet zo maar één, hier is alles veggie of vegan.

Gezondheidscoach en organisator Johan Mertens van Bistro Denderend Lekker hoopt alvast op heel wat bezoekers en geïnteresseerden voor zijn eerste Vegan & Veggie Foodtruck Festival. De afgelopen maanden was hij immers druk in de weer met het zorgvuldig plannen en selecteren van het aanbod. Dat gaat van gebak en patisserie tot wraps en burgers. De weergoden zijn hem alvast goed gezind en beloven stralend zomerweer. 

Of Aalst, de vleesstad van ribben, ballen, steak en hamburgers, massaal overstag gaat valt nog af te wachten. Maar tijden veranderen nu eenmaal en de horror van de slachthuizen of kwekerijen is niet meer van deze tijd. Dieren voelen pijn en angst en willen ook leven. Stillaan worden meer mensen zich daarvan bewust en kiezen ervoor om niet meer bij te dragen aan dierenleed. Maar evengoed is de huidige milieuproblematiek of hun eigen gezondheid de beweegreden waarom voor een vegan lifestyle wordt gekozen. Wie denkt dat er dan niets lekkers meer op de plank komt heeft het bovendien goed mis. Vegan is meer dan sla en tomaat alleen, maar zoveel meer. Bovendien zijn er heel veel producten in de supermarkt ook 'accidently' vegan en staat het gekende vegan-logo er niet specifiek op vermeld, zoals de klassieke Oreokoekjes, Boerinnekes choco of Lotus speculoosspasta die iedereen wel kent.

Het Vegan & Veggie Foodtruck Festival heeft zaterdag plaats op het Vredeplein te Aalst, van 14 tot 22 uur, zondag van 10 tot 22 uu. Meer info en het hele aanbod van foodtrucks vind je hier. Voor de kleinsten zal er ook randanimatie aanwezig zijn. 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio