Aalst herbergt nu wellicht grootste kunstwerk van Vlaanderen

Aalst - Zeven maanden werkte kunstenaar Gilles Van Schuylenbergh aan het werk 'A Time And Space Odisee' dat woensdag 24 april officieel ingehuldigd wordt. Het werk van 1100m² is een halve kilometer lang en hangt te pronken aan de gevel van de Aalsterse campus van Hogeschool Odisee.

Kunst omringt zo 2000 studenten die er vanaf morgen dagelijks van kunnen genieten. Om het kunstwerk weerbestendig te maken, werkte Gilles Van Schuylenbergh op schaal. Hij beschilderde in totaal 100 meter doek. 'A Time And Space Odisee' is een reflectie van wat zich in en rond het gebouw van de hogeschool afspeelt.
 
"Toen ik voor het eerst kwam kijken naar de gevel van de campus, wist ik niet goed wat de hogeschool allemaal aanbiedt en doet. Ik heb de persoonlijke ontdekkingsreis vastgelegd met mijn fototoestel en daarna de versnippering in tijd en ruimte terug aan elkaar geschilderd. De voorgevel geeft een reflectie van de omgeving en op de zijgevels zie je wat er zich in het gebouw zoal afspeelt. Het kunstwerk is zo communicatie geworden, het is van buitenaf lezen wat er binnenin gebeurt. Dit is een werk waar je telkens je ernaar kijkt iets anders kunt opmerken", zegt Gilles Van Schuylenbergh.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio