Win je eigen winkel

Aalst - Wie ervan droomt een eigen zaak te openen in Aalst, krijgt een buitenkans. De stad lanceert een wedstrijd waarbij je vijf maanden lang je eigen winkel kan winnen. De winnaar krijgt een pand ter beschikking in de winkelgalerij Pieter van Aelst om een pop-up winkel in te starten. De ideale manier om uit te testen of een winkelidee ook werkelijk aanslaat.

Iedereen die een eigen handels- of horecazaak wil starten met een duidelijke visie op ondernemerschap kan deelnemen. Winkelketens met meerdere filialen worden uitgesloten. Ondernemers uit Aalst met een bestaande zaak kunnen deelnemen als het gaat om een nieuw concept en als de huidige zaak blijft bestaan.

De winnaar krijgt gedurende vijf maanden een pand ter beschikking in de winkelgalerij Pieter van Aelst: van 1 september 2019 tot en met 31 januari 2020. Indien de opstart van de zaak meer tijd vereist, kan de startdatum nog worden aangepast. In deze periode moet de winnaar geen huurprijs betalen. Er zal wel een vergoeding gevraagd worden voor de algemene kosten en verbruik water en elektriciteit.

De winnende pop-up winkel kan een fashion outlet zijn, een gezellige koffiebar, een restaurantje of een bloemenwinkel. Alles kan, zolang het maar in een winkelgalerij past. De jury zal iedere inschrijving beoordelen op vlak van originaliteit en creativiteit en een goed uitgewerkt businessplan. De vijf finalisten worden op 12 juli op de hoogte gebracht. Vervolgens worden ze uitgenodigd om hun voorstel en businessplan op 23 juli toe te lichten. Daarna wordt er een winnaar gekozen.

Hoe deelnemen?

Stuur jouw inzending uiterlijk tegen 30 juni om 18 uur door naar economie@aalst.be. Surf naar aalst.be/economie/win-je-winkel voor het deelnameformulier en voor alle details over deze wedstrijd.

Met steun van de provincie

De stad Aalst heeft voor dit project een subsidie gekregen van 6 000 euro van de provincie Oost-Vlaanderen in het kader van ondersteuning van detailhandel. Via deze subsidie kan de stad Aalst jonge ondernemers stimuleren en ook werken rond de aanpak van leegstand in de winkelstraten.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio