Aaron Blommaert pakt hoofdrol in spraakmakende productie 'November 89'

Aaron Blommaert pakt hoofdrol in spraakmakende productie 'November 89'

Foto: Wout Van Steenwinkel

Aalst - Met ‘November 89’, een musical die een unieke blik werpt op het leven achter de Berlijnse Muur, presenteert The Singing Factory na het succes van ‘Magdalena’ en exact dertig jaar na de val van de Muur, opnieuw een gloednieuwe, spraakmakende productie. In deze musical staan maar liefst 44 jongeren van het jongerenkoor ‘Youforia’ (15 - 25 jaar) van The Singing Factory op de planken, naast ervaren professionals Maike Boerdam, Sébastien De Smet en Saïn Vantomme. De 16-jarige Aaron Blommaert uit Aalst, bij het grote publiek bekend als ‘Robin’ in de populaire Ketnet-reeks ‘4Ever', pakt nu een hoofdrol als ‘Arend’ in ‘November 89’.

Na het overweldigende succes van ‘Magdalena’, een pakkende musical over het schrijnende, waargebeurde verhaal van de Ierse 'Magdalene Laundries', brengt productiehuis The Singing Factory met ‘November 89’ een geheel nieuwe en wederom spraakmakende musicalcreatie van dezelfde makers.

'November 89' werpt, 30 jaar na de val van de Berlijnse Muur, een unieke blik op het leven achter de Muur, op vriendschappen en families die verwoest worden en keuzes die je maakt in tijden van onrust.

Maar liefst 44 jongeren van het jongerenkoor Youforia (15 – 25 jaar), die u ook aan het werk kon zien tijdens het afgelopen seizoen van Belgium’s Got Talent, krijgen na hun glansprestatie in ‘Magdalena’ opnieuw de kans om te schitteren en ervaring op te doen. Hoofdrollen zijn er voorAaron Blommaert (16 jaar, Aalst), Tuur Verelst (16, Vorselaar), Remi De Smet (17, Zwijnaarde), Lotte Heuten (16, Boom), Hanne Verstraeten (18, Oud-Heverlee), Emma Vanthielen (16, Nijlen) en Ryan Joostens (18, Mechelen). Zij krijgen in de hoofdcast de nodige professionele ondersteuning en ervaring naast zich met Maike Boerdam (Big & Betsy, De Rozenoorlog, Annie, Miss Saigon, Evita, Marry Poppins,...), Sébastien De Smet (Suske en Wiske, War Horse, Piaf, Rocky Horror Show,...) en Saïn Vantomme (Rapunzel,  Songs for the Fallen, Rocky Horror Show, Next To Normal,...)

'November 89' gaat in première op 9 november 2019 in het Zuiderpershuis te Antwerpen, dag op dag 30 jaar na de val van de muur, en zal daar te zien zijn tot en met 24 november 2019. Tickets en info: www.singingfactory.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio