Aalst activeert steeds meer OCMW-cliënten

Aalst - Het aantal organisaties en bedrijven die Aalsterse OCMW-cliënten activeert, stijgt. “Momenteel doet OCMW Aalst op meer dan 30 organisaties en bedrijven een beroep”, zegt schepen van Sociale Zaken Sarah Smeyers (N-VA). Bovendien stijgt het aantal geactiveerde Aalsterse OCMW-cliënten.

Een 'art 60-tewerkstelling' is een OCMW-activeringsvorm met als doel om OCMW-cliënten terug aan de slag te helpen en/of de cliënten in regel te stellen met de sociale zekerheid.

In de periode van midden 2018 tot eind 2018 werden 106 leefloners via dit systeem tewerkgesteld. Sinds begin dit jaar tot nu zijn het er 137. “Aalst zet sterk in op activering van OCMW-cliënten. Dat bewijzen niet alleen onze cijfers, maar ook de cijfers van VDAB en de federale overheidsdienst POD MI”, zegt Smeyers. “Samen met OCMW Antwerpen is onze stad koploper in het activeren van mensen die leefloongerechtigd zijn.”

Volgens Smeyers krijgen OCMW-cliënten in een ideaal scenario allen nadien de kans om aan de slag te gaan op de sociale of reguliere arbeidsmarkt. “Helaas is die stap toch niet altijd vanzelfsprekend. Maar wie kansen krijgt, moet ze zeker ook grijpen”, benadrukt de schepen.

De bedrijven en organisaties die personen via deze sociale tewerkstelling aanwerven, ontvangen hiervoor een subsidie van de federale overheid. Bovendien genieten deze werkgevers een vrijstelling van de werkgeversbijdragen. “We willen nog meer werkgevers warm maken voor deze vorm van tewerkstelling. Bedrijven of organisaties die OCMW Aalst die geïnteresseerd zijn om activeringsplaatsen aan te bieden, mogen altijd contact opnemen met OCMW Aalst”, aldus Smeyers.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio