Groen wil deze zomer al herbruikbare bekers in Aalst

Aalst - Vanaf 2020 moeten evenementen en festivals gebruik maken van herbruikbare bekers, om zo plastic afval te voorkomen. Groen wil dat Aalst voor dit jaar al gebruik maakt van herbruikbare bekers. Het zou volgens hun een sterk signaal zijn om tijdens de 11 juli viering, het criterium en de Parkies, al van start te gaan met herbruikbare bekers.

Herbruikbare bekers zijn veel beter voor het milieu dan de klassieke wegwerp beker en het bespaart de organisatoren bovendien een pak opkuiswerk. Te vaak zie je nu bij grote evenementen, ook in Aalst dat de grond bezaaid ligt met een tapijt van plastic bekertjes.

In Aalst kunnen organisatoren van kleinere evenementen al gebruik maken van herbruikbare bekers. Maar Groen wil dat dit uitgebreid wordt zodat ook de grotere evenementen niet langer wegwerpbekers gebruiken. Voor organisatoren is dit vaak een grote financiële kost.

"Extra ondersteuning van de stad, voor het gebruik van wasstraten en de huur van grote hoeveelheid bekers kan de drempel voor herbruikbare bekers al verlagen. De stad kan eventueel originele beker laten ontwerpen door de Aalstenaars en deze dan op al haar evenementen gebruiken", klinkt het bij Groen Aalst. Groen fractieleider Lander Wantens plant dit topic alvast aan te snijden bij de komende gemeenteraad.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio