Delhaize Parklaan gaat volledig tegen de vlakte en krijgt de meest moderne supermarkt van het land

Delhaize Parklaan gaat volledig tegen de vlakte en krijgt de meest moderne supermarkt van het land

Foto: Delhaize

Aalst - Delhaize heeft de officiële vergunning gekregen om vanaf februari 2020 een volledig nieuwe supermarkt te bouwen op de huidige locatie in de Parklaan. De oude winkel wordt volledig afgebroken en in de plaats komt de meest moderne Delhaize supermarkt van het land. De heropening van deze nieuwe winkel is voorzien voor begin 2021. Delhaize heeft de intentie om gedurende de werken een tijdelijke Delhaize te voorzien op de bestaande parking. Dit project vertegenwoordigt een investering van 10 miljoen euro.

Heuglijk nieuws voor de klanten van Delhaize Supermarkt Aalst – vanaf begin 2021 zullen zij hun boodschappen kunnen doen in de meest moderne Delhaize supermarkt van het land. Delhaize zit al sinds 1978 in het gebouw op de huidige locatie en een vernieuwing drong zich op.

De vergunning voor het project werd vandaag goedgekeurd door de stad Aalst. Hiermee kan Delhaize bevestigen dat ze vanaf februari 2020 zal starten met de bouw van een gloednieuwe winkel die het beste zal voorstellen wat Delhaize te bieden heeft. Niet alleen zal de klant een unieke winkelervaring krijgen maar het gebouw zal ook beantwoorden aan de meest moderne duurzame technieken en technologieën. Zo zal er ondermeer één hoofdingang komen en wordt er optimaal gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht om de winkel te verlichten. De verkoopsoppervlakte wordt met 100 m² uitgebreid tot meer dan 2240 m². Ook de parking wordt onder handen genomen en zal uitgebreid worden tot 170 plaatsen waarvan 113 overdekt. Er wordt ook extra ruimte voorzien voor fietsenstallingen.

“De nieuwe supermarkt is kwalitatief en ruimtelijk een verbetering ten opzichte van de huidige bebouwing en zal bestaan uit vier bouwlagen met half-ondergrondse parking met voldoende stallingen voor fietsen en winkelkarren en heel wat groenvoorzieningen”, bevestigt Schepen van Ruimtelijke ordening, Caroline Verdoodt.

Klanten kunnen hun boodschappen blijven doen in hun vertrouwde winkel tot en met eind februari 2020. Van zodra de afbraak start heeft Delhaize de ambitie om een tijdelijke winkel te openen voor haar klanten. Het bekomen van die specifieke vergunning is in voorbereiding. Op die manier kunnen klanten hun boodschappen blijven doen op deze locatie en kunnen de medewerkers ook hier aan de slag blijven en moeten ze zich niet verplaatsen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio