CIRK! in een nieuw jasje

CIRK! in een nieuw jasje

Foto: *

Aalst - De elfde editie van CIRK! wordt in een nieuw jasje gestoken, zowel letterlijk als figuurlijk, want naast een nieuwe 'look & feel' pakt CIRK! ook uit met een Aalsterse circusschool: Studio CIRK!. Zo wordt CIRK! een totaalconcept met het driedaagse festival, de circusschool en de circusvoorstellingen in cultuurcentrum De Werf.

Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus palmen meer dan 30 artiesten de binnenstad in met meer dan 110 voorstellingen. Het fel gesmaakte CIRK!-recept blijft, maar krijgt een nieuwe, frisse en speelse verpakking. In het nieuwe logo herken je ongetwijfeld verschillende circusattributen. Deze bouwblokken zijn de fundamenten van de nieuwe huisstijl. De volgende maanden zullen ze een prominente rol spelen in het Aalsterse straatbeeld.

CIRK!-familie
Dit jaar wordt de CIRK!-familie uitgebreid met Studio CIRK! en CIRK!aBOEM, waar kinderen zelf de knepen van het circusvak kunnen aanleren. Kijk je liever naar het podium in plaats van er zelf op te staan? Dan ontvangt Cultuurcentrum De Werf je met veel plezier op één van hun circusvoorstellingen in het volgend theaterseizoen.

Studio CIRK! De voormalige kapel in het huis van Clara wordt de thuishaven van Studio CIRK!, de gloednieuwe circuswerking van de stad, georganiseerd in samenwerking met de circusschool Sarakasi. In dertig lessen ontdekken kinderen de kneepjes van het circusvak. Bij de jongere deelnemers ligt de nadruk eerder op spel dan op techniek. Spelenderwijs leren ze het circusmateriaal en hun eigen lichaam kennen. Langzaamaan worden de lessen technischer en wisselen spel en techniek elkaar af in een inspirerende omgeving.

De lessen starten op 21 september en vinden steeds op zaterdagvoormiddag plaats. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 120 euro (UiTPAS met kansentarief: 30 EUR), 12-plussers betalen 175 euro (UiTPAS met kansentarief: 43,75 EUR). Inschrijven doe je via www.cirkaalst.be, www.ccdewerf.be of via de balie van Cultuurcentrum De Werf.

CIRK!aBOEM
Het familiefestival CurieuzeNeuze is al enkele jaren een vaste waarde in De Werf tijdens de paasvakantie. Deze workshops en podiumvoorstellingen worden omgedoopt tot CIRK!aBOEM. Het volledige programma vind je op www.ccdewerf.be.

Actie!
CIRK!, dat is niet enkel kijken naar indrukwekkende, grappige of ontroerende voorstellingen. Je kunt er als volwassene ook zelf je circusei kwijt. Ideaal voor wie wat extra actie wil en zélf deel wil uitmaken van de komende CIRK!-editie.

Vliegende trapeze
Voor de durvers zonder hoogtevrees staat er in de week voor CIRK! in de Gendarmerie aan de Denderstraat 22, een vliegende trapeze opgesteld. Afhankelijk van je leeftijd kun je inschrijven voor verschillende workshops die drie uur duren. Deelnemen kan al vanaf 12 jaar. De workshops vinden plaats van maandag 19 tot en met donderdag 22 augustus, telkens om 18 uur. Op woensdag 21 augustus is er een extra sessie om 14 uur. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht via www.cirkaalst.be.

Wil je geen drie uur aan de trapeze bengelen, maar wil je het wel eens proberen? Dan kan je tijdens het festival zelf ook komen proberen tijdens een korte initiatie. Wie liever met beide voetjes op de grond blijft, kan zich komen vergapen aan de demonstraties die tussendoor worden gegeven.

ReCIRK!lage
CIRK! mag dan wel een nieuwe huisstijl hebben, de CIRK!-figuren die de vorige 10 jaar het straatbeeld sierden, worden niet vergeten. Van de oude spandoeken kan je van 15 tot en met 18 augustus draagtassen en vlaggenlijnen maken in het onthaalcomplex Keizershallen. De draagtas krijg je uiteraard mee naar huis. De vlaggetjes zullen tijdens het festival de pleinen in een feestjasje stoppen. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht via www.cirkaalst.be.


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio