The big 5 van CIRK!

The big 5 van CIRK!

Gravity and other myths Foto: Chris Herzfeld

Aalst - Ieder festival pakt uit met enkele headliners. Deze 'big 5', maar ook het peper en zout van CIRK! 2019 mag je zeker niet missen.

The big 5

Gravity & Other Myths – 'A Simple Space'
Voor het eerst wijkt CIRK! uit naar sportcomplex Schotte, en wel met de prijswinnende voorstelling van 'A Simple Space”' De zeven stoere Australische acrobaten van Gravity & Other Myths testen de grenzen van hun eigen fysieke kunnen en dagen het publiek zelfs uit om hen daar een handje bij te helpen.

Cie Rhizôme – 'La Spire'
Vijf acrobates en één muzikante gebruiken een metershoge spiraal als hun podium. 'La Spire' is adembenemend en rustgevend tegelijkertijd. Kortom, een voorstelling om stil van te worden. Een ideale afsluiter van een festivaldag, midden op de Hopmarkt.

De Machienerie – 'Carnivale'
Een schildpaddenrace, een vlooienkabinet, een expo van uitgestorven dieren. Op de Graanmarkt is er gratis kermis voor de allerkleinsten en de allergrootsten met een gezonde dosis kinderlijke verbeelding.

Balbàl Company – 'Ningunapalabra'
Op het Statieplein sta je gegarandeerd met open mond en ingehouden adem te kijken naar de ijzersterke luchtacrobatie van het Argentijnse duo van Balbàl Company. Zonder ook maar één woord uit te spreken, vertellen ze een reeks verhalen over alledaagse situaties.

Carré Curieux, Cirque Vivant! – 'Famille Choisie'
De mannen van Carré Curieux, Cirque Vivant! zijn oude bekenden op CIRK!. Niet voor het eerst slaan ze hun tent op in het stadspark om je te laten genieten van een topvoorstelling. Famille Choisie is een aaneenrijging van kleine momenten in het leven, samengebracht in een tedere circusvoorstelling die een mix is van allerlei circusdisciplines.

Tickets!
Voor de voorstellingen in Schotte, het stadspark en de Sint-Jozefskerk heb je tickets nodig (5 euro in Schotte en het stadspark, 3 euro, in de Sint-Jozefskerk, gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar en 1,50 EUR voor houders van een UiTPAS met kansentarief). Deze tickets zijn vanaf 29 juni (vanaf 10 uur) te koop via www.ccdewerf.be of aan de balie van het cultuurcentrum De Werf. Tijdens CIRK! kun je ook tickets kopen aan de infostand op de Grote Markt.

Peper en zout
Onder het moto ‘klein maar fijn’ zitten er, midden tussen de grote CIRK!-voorstellingen, enkele pareltjes verborgen die ongetwijfeld een lach op je gezicht toveren.


Big hug
Wie verdient er volgens jou een échte stevige knuffel? Neem hem of haar dan zeker mee naar de Big Hug op de Pupillensite. Big Hug is een gigantische knuffelmachine waar je samen met je geliefde, vriend(in), ouders, broer of zus stevig tegen elkaar wordt aangedrukt voor een smakkerd , met special effect.

Puffin’ Pipers
Even indrukwekkend als de doedelzakspelers tijdens de popverbranding van Carnaval, komen de Puffin’ Pipers de Grote Markt opgelopen. Alleen zijn de twee Schotten van Kartje Kilo hun doedelzak ergens vergeten. Een bladblazer is ook een bruikbaar instrument, toch?

World’s smallest Escape Room
Kun jij binnen de 30 seconden ontsnappen uit de allerkleinste mobiele escape room ter wereld?

Pigeon on Piano
De duiventil van Pigeon on Piano is een sprookjesachtige muzikale kijkdoos. Gluur binnen zolang je wilt en maak kennis met de kleinste en allicht ook enige duivenschouwburg ter wereld.

Phlips Bros
Mario Mancini is de beroemde Ontgoochelaar. In zijn shows doorbreekt hij de code der magie. De Aalsterse Phlips Bros zorgen voor een letterlijk ongezien spektakel.
__________________________________________________________________________________

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio