Cirk! verankert zich in eigen bodem

Cirk! verankert zich in eigen bodem

Foto: Veronique Van Geit

Aalst - Cirk! is aan de elfde editie toe. Uitverkochte voorstellingen in het stadspark, een nieuwe locatie én prachtig weer voorspellen weer een onvergetelijke editie. Met Studio CIRK! krijgt Aalst nu ook een permanente circuswerking.

De zomer van 2019 is niet compleet zonder Cirk!, het straatfestival dat in geen tijd uitgroeide tot publiekslieveling. Nog tot 25 augustus brengen meer dan 30 artiesten het publiek in vervoering met acrobatie, plezier en een streepje magie. Op het menu staan 110 voorstellingen in het stadscentrum en het stadspark. Voor het eerst tekent Cirk! ook present op sportcomplex Schotte.

“Jongeren onder de 25 jaar maken een derde van onze bevolking uit", zegt Schepen Ilse Uyttersprot. 'Zij zijn de toekomst van Aalst. De komende tijd hakken we met het stadsbestuur moeilijke budgettaire knopen door. De gezondheid van onze bevolking is een topprioriteit. Belastinggeld moet altijd verantwoord worden besteed. Plannen die de gezondheid van onze mensen ten goede komen, staan wat mij betreft hoog op de agenda.”

Tijdens de eerste edities van Cirk! passeerden voornamelijk artiesten van ver buiten de stad de revue. Dat is intussen verleden tijd.

“We verwelkomen nog steeds artiesten van over de hele wereld. Maar de kers op de taart is dat steeds meer Aalsters talent het publiek weet in te pakken. De succesformule van Cirk! is dat het festival voor iedereen toegankelijk is. Iedereen heeft nood aan lach en een beetje verwondering. Zorgen zijn er al genoeg in het leven”, aldus Uyttersprot.

Kinderen die graag proeven van het circusvak zijn zondag vanaf 14 uur welkom op het binnenplein van het stadhuis.

Jong talent dat op Cirk! de smaak van het circus te pakken krijgt, hoeft niet te wachten om spelend te blijven bewegen. Kinderen zijn welkom bij de circuswerking die de stad in samenwerking met de circusschool Sarakasi uit de grond stampt. In de voormalige kapel in het huis van Clara vindt Studio Cirk! zo een permanente thuisbasis. In dertig lessen leren kinderen er hun lichaam, circustechnieken en circusmateriaal kennen. De lessen starten op 21 september. Inschrijven kan via www.cirkaalst.be en www.ccdewerf.be

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio