Villa Botanica opent in het stadspark

Villa Botanica opent in het stadspark

Foto: *

Aalst - De voormalige parkwachterswoning in het stadspark heet vanaf nu Villa Botanica. Het pand werd helemaal opgeknapt en milieu-educatief ingericht. Het huis werd op zaterdag 12 oktober feestelijk geopend. Je kunt er terecht voor diverse binnen- en buitenactiviteiten.

Ontdekken, spelen, knutselen, experimenteren en leren

Villa Botanica heeft als doel jong en oud te enthousiasmeren over de natuur door aan natuurbeleving te doen. Het kleine bezoekerscentrum ter hoogte van Parklaan 2 in Aalst richt zich op gezinnen met kinderen, scholen en verenigingen, maar ook andere stadsparkbezoekers zijn welkom.

Op 12 oktober werd Villa Botanica feestelijk geopend met tal van activiteiten zoals kinderyoga, wandelingen, een tekenworkshop, een workshop bijenhotels maken of kindervertellingen. Aan verschillende infostanden van (milieu-)organisaties kregen de bezoekers een woordje uitleg.

Open elke eerste zaterdag van de maand
Elke eerste zaterdag van de maand is Villa Botanica van 10 uur tot 14 uur vrij toegankelijk voor stadsparkbezoekers. Er zijn tal van educatieve materialen die ontleend kunnen worden, zoals handige natuurgidsen in pocketformaat om mee te nemen op pad, zoekkaarten, opbergdoosjes voor insecten en schepnetten om waterdiertjes mee te vangen. Het materiaal werd voor de helftgesubsidieerd door de Provincie Oost-Vlaanderen.

Op de eerste verdieping is een gezellige bibliotheek op maat van kinderen ingericht. Er staan prentenboeken en inspirerende verhalen over de natuur. Villa Botanica wordt opengehouden door vrijwilligers. Zij organiseren elke zaterdag een knutsel- of doe-activiteit voor kinderen, bijvoorbeeld een vogelvoederhuisje maken.

Scholen en verenigingen
Scholen en verenigingen met een natuureducatieve inslag kunnen het huisje huren. Villa Botanica is de ideale uitvalsbasis voor leerkrachten om een les te geven over natuur. Dit kan voor een uurtje, maar ook voor een halve of volledige dag. Speciaal voor scholen werkt een vrijwilliger samen met Odisee Hogeschool – campus Aalst lespakketten met oefenblaadjes uit. Deze zullen in de loop van 2020 beschikbaar zijn.

Verenigingen die Villa Botanica willen huren betalen 10 euro per uur, 50 euro voor een dagdeel van 6 uren of 75 euro voor een hele dag. Meer informatie vind je op https://www.aalst.be/zaalverhuur

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio