Maarten en de magie van de mantel

Maarten en de magie van de mantel

Foto: Veronique Van Geit

Aalst - Elk kind kent Sint-Maarten. Maar wie is die Maarten eigenlijk? En waarom deelt hij zo graag met alles en iedereen? Stad Aalst heeft er nu een heuse expo rond, die leuk is voor elke leeftijd.

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen zich laten meevoeren in het betoverende luisterverhaal en worden zelf de Romeinse soldaat met het grote hart in deze heerlijke doe-expo. Ook volwassenen worden volledig ondergedompeld in het unieke verhaal van Maarten. De expo ‘Maarten en de magie van de mantel’ loopt nog tot en met 29 december 2019 in 't Gasthuys - Stedelijk Museum.

Sint-Maarten en zijn pieten brengen bovendien een bezoek aan de stad op zaterdag 9 november. Naar goede gewoonte arriveert de Sint met zijn boot op het Werfplein om 15 uur. Hij trekt dan samen met zijn Pieten tegen 15.30 uur via de Molenstraat naar de Grote Markt. Daar opent het Sint-Maartendorp waar alle kinderen kunnen deelnemen aan leuke opdrachten: zakkenlopen, ballen gooien, een pakjestoren bouwen of meedansen tijdens de Pietengym. Na iedere opdracht krijgt elk kindje een stempel. Een volle stempelkaart van 3 stempels levert hen een leuk geschenkje op.

Iedereen kan ook met de Sint op de foto in het Huis van het Kind in de rechtervleugel van het oude stadhuis. Wie deelneemt aan de tekenwedstrijd, kan zijn of haar tekening persoonlijk aan de Sint geven of deponeren in de Hemelbus aan het oude stadhuis of in het stedelijk zwembad. De kleurplaat kun je hier downloaden. De mooiste tekeningen krijgen een leuk prijzenpakket. De tekenwedstrijd loopt tot en met 11 november 2019.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio