Hogeschool viert 5-jarig bestaan met culinaire verwennerij

Topchef Davy Schellemans stelt lunch voor studenten Odisee samen

Topchef Davy Schellemans stelt lunch voor studenten Odisee samen

Foto: *

Aalst - Op woensdag 9 oktober vierde Odisee feest samen met haar studenten. De hogeschool bestaat dit jaar namelijk exact 5 jaar. Voor die gelegenheid trommelde Odisee Davy Schellemans op, chef van restaurant Veranda te Antwerpen. Hij stelde speciaal voor de studenten van Odisee Campus Aalst en de Campus Sint-Niklaas een topgerecht samen.

"Davy Schellemans heeft een gerecht samengesteld dat onze eigen lokale campuskoks op 9 oktober konden klaarmaken", vertelt Harry Parys, directeur Student & Talent van hogeschool Odisee. "Dankzij deze cocreatie kunnen onze studenten dus een toplunch krijgen tegen een studentikoze prijs."

Voor 4 euro kregen de studenten een glaasje gemberlimonade als starter, een soepje van pastinaak met chorizoballetjes en puree van gedroogde abrikoos als voorgerecht en een krokantjes van pladijs met gemarineerde komkommer en een mousseline van Nicola-aardappelen als hoofdgerecht.

Ook op andere campussen topchefs

Naast Davy Schellemans zakten ook topchefs Wim Ballieu (Campus Dilbeek), Olly Ceulenaere (Technologiecampus Gent) en Nicolas Decloedt (Campus Brussel) af naar een Odisee-campus. "Met deze actie leggen we onze studenten in de watten ter ere van 5 jaar Odisee", aldus Harry Parys. "We hebben al een succesvol personeelsfeest achter de rug, en op deze manier willen we ook een iets speciaals doen voor onze studenten, die natuurlijk de kern van onze hogeschool vormen."

5 jaar Odisee: hogeschool wordt 'co-hogeschool'

Hogeschool Odisee ontstond 5 jaar geleden als fusie van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven. In september kreeg de hogeschool een complete make-over, met een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe baseline. Odisee is voortaan dé co-hogeschool, waar studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij samen werken aan het onderwijsproject.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio