Stad biedt gratis workshop 'klimaatneutraal huishouden'

Aalst - Op donderdag 28 november organiseren de stad Aalst en vzw BEA in CC De Werf de workshop 'Klimaatneutraal huishouden, hoe doe je dat?'. In deze workshop gaan ze in op het thema om controverses tussen klimaat en milieu weg te werken, in welke mate de Vlaming klimaatbewust is en worden tips gegeven die zeer makkelijke uit te voeren zijn en quasi niets kosten, maar toch heel wat opleveren voor zowel portemonnee als klimaat.

De winterperiode staat opnieuw voor de deur. Dit betekent dat ons energieverbruik opnieuw geleidelijk aan zal toenemen. In Vlaanderen is de elektriciteitsvraag sinds 2014 gedaald van 96 TWh naar 86 TWh in 2017. De warmtevraag ligt echter 3 maal hoger.
De warmtevraag van de woning kun je sterk beperken door goed te isoleren. Indien de financiële kost dit verhindert, kan ook door gedragsverandering en kleine investeringen de warmtevraag aanzienlijk beperkt worden. De elektriciteitsvraag zal echter door elektrificatie van onze maatschappij zoals elektrische wagens, fietsen en warmtepompen enkel toenemen.

Energiewijzer
Om mensen aan te zetten en te helpen bij het streven naar een energiezuinige levensstijl, heeft ABLLO vzw in 2017-2018 een 'Energiewijzer' gerealiseerd.  In deze wijzer werden een aantal gedrags- en kleine investeringstips opgenomen om te besparen op elektriciteit, verwarming en water.

Gekoppeld aan deze energiewijzer verzorgt ABLLO vzw ook een workshop 'klimaatneutraal huishouden, hoe doe je dat?'. Tijdens de workshop wordt bekeken hoe we met onze woning en onze levenswijze in die woning klimaatbewust kunnen leven.
Het doel van de workshop en de energiewijzer bestaat erin om minder energie te verbruiken en dus minder CO2 uit te stoten. Dit past perfect binnen de doelstellingen die de stad is aangegaan bij het ondertekenen van het burgemeestersconvenant.


Datum: donderdag 28 november 2019
Locatie: CC De Werf (kleine zaal, verdieping -1)
Start: 19.30 uur
De stad Aalst en vzw BEA bieden deze workshop gratis aan, maar inschrijven is verplicht. Meer info via 053 73 21 12.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio