Tweede editie van Lokaal Boetiek in De Gendarmerie

Foto: Julien Deboiserie

Aalst - Op zondag 24 november vindt in De Gendarmerie de tweede editie van Lokaal Boetiek Aalst plaats. Op Lokaal Boetiek koop je juwelen, handtassen, accessoires en heel wat leuke spulletjes rechtstreeks van Belgische makers.

Lokaal Boetiek is een organisatie van Lokaal. Voor Lokaal Boetiek slaat het de handen in elkaar met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn.

Aan Lokaal Boetiek Aalst 2019 nemen bijna 20 makers deel. Van juwelenontwerpers en lederbewerkers tot keramisten en grafisch vormgevers. De organisatie kiest daarbij voor een mix van professionele makers en opkomend talent. "Uit meer dan 100 inzendingen hebben we een heel sterke selectie kunnen maken. We zijn echt fier op de kwaliteit en diversiteit van ons aanbod", zegt Sjarel Buysschaert.

Volgens Sjarel Buysschaert heeft rechtstreeks bij de maker kopen veel voordelen. "Je wint veel op prijs-kwaliteit. Je steunt lokaal ondernemerschap en duurzame productie. En je koopt een uniek stuk, voor jezelf of als geschenk. Je kunt er dus ook originele cadeautjes voor eindejaar vinden."

"Op Lokaal Boetiek Aalst is er ook een bar en een foodtruck. Mensen met keuzestress kunnen een eerste keer op verkenning gaan, een glaasje drinken of een hapje eten, om daarna nog eens bij hun favoriete makers langs te gaan", lacht Buysschaert.

Lokaal Boetiek Aalst vindt plaats op zondag 24 november van 10.30 tot 17.30 uur in De Gendarmerie aan de Denderstraat 22 in Aalst. Meer info op www.lokaalboetiek.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio