Na de Faluintjeskaas brengt Andy nu ook Karnavalskees op de markt

Aalst - Kaasmaker Andy Arijs uit Moorsel lanceerde enkele maanden geleden Faluintjeskaas, een initiatief dat snel op heel wat appreciatie mocht rekenen.

Andy zijn Faluintjeskaas wordt gekenmerkt door een halfzachte structuur en eetbare gewassen korst, het is een heel toegankelijke kaas omwille van  zijn milde smaak. Intussen werd het gamma verder uitgebreid met een Moorselse Goude (type Gouda), Meldertse Witte (kaas met witte schimmelkorst op basis van schapenmelk), Herderkes (verse geitekaasjes), Ricotta en verse koekaasjes. Ook de Alosta-kaas gerijpt in het gelijknamige streekbier is van de hand van Andy.
 
Als rasechte carnavalist is Andy trots om na maandenlange arbeid zijn Karnavalskees te kunnen voorstellen. Het werd een rauwmelkse kaas - type Goudse - op basis van Aalsterse melk, uiteraard volledig handgemaakt en 4 weken gerijpt aan 12 graden. De kaas is pittig maar toch zacht, naar het beeld van de voil janet, onder meer dankzij de kruidenmix waarin ‘ajoin’ natuurlijk niet mocht ontbreken. Door die specifieke kruiding bekomt de kaasmaker een kaas met rood-wit-gele toetsen. Die Oilsjterse kleurencombinatie vindt men ook aan de buitenkant terug, de rode coating werd afgewerkt met een beeltenis van de voil janet, eveneens naar Aalsters ontwerp.
 
Een bol Karnavalskees van 380gr. zal 7,50 euro kosten en kan gereserveerd worden via info@faluintjeskaas.be of via de facebookpagina. In beperkte oplage is er ook een uniek carnavalslintje voorzien.
Na de jaarwisseling zal de Karnavalskees te koop zijn bij Ambarosa streekproducten aan De Ridderstraat 38 in Aalst. Ook de andere streekkazen uit het gamma zijn er het ganse jaar door verkrijgbaar.
 
Meer info over het gamma en verkooppunten vindt u via facebook.com/Faluintjeskaas/

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio