FEEST AAN DE DENDER

Eerste editie van de Denderfeesten

Aalst - Zaterdag 12 en zondag 13 september gaan aan de Pierre Corneliskaai voor de eerste maal de Denderfeesten door. Dit van de Sint-Annabrug tot aan de Zwarte Hoekbrug met waterpret en tal van activiteiten op en rond het water. Het startschot van deze Denderfeesten wordt gegeven op zaterdag 12 september om 11 uur wanneer de feestzone officieel ingewandeld zal worden.


Varen op de Dender  en ondertussen genieten van een lekkere hap kan tijdens de twee boottochten van rederij Rodimo.

Zaterdagavond om 18 uur vertrekt een boot richting Denderbelle met barbecue à volonté en zondagnamiddag om 14 uur kan je al varend genieten van een heerlijke pannenkoek.

Inschrijven voor deze boottochten kan telefonisch het nummer 0475/ 23 33 80.

Voor de echte waterratten geeft duikersclub Hydra intiaties in een grote waterkom op de kade. Ook de Belgische marine zakt af naar Aalst met de spectaculaire 26 meter lange riviersnelboot P902 Libération.
 

Op het droge kan je rondsnuisteren op de tweedehandsbotenmarkt van Jachthaven VVW Aalst. 

Sportievelingen kunnen een knooppuntenfietstocht van 40 km volgen die naar mooie plekjes langsheen de Dender leidt. Je kunt vrij inschrijven voor deze fietstocht telkens tussen 10 en 13 uur bij Kunstencentrum Netwerk aan de Houtkaai. Ga voor de fietstocht even langs bij de Gemeenschapswachten, die je fiets er gratis graveren. Elke deelnemer maakt bovendien kans op een leuke prijs!

Langsheen de kade kan je eens rondneuzen op infostanden van de Lokale Politie, de Erfgoedcel, het Lokaal Dienstencentrum De Maretak en het Rode Kruis.

Uiteraard is de Kaffeklasmobiel ook van de partij voor een gezellige babbel terwijl u geniet van een overheerlijk kopje koffie.

Ook aan de jongeren werd gedacht. Kinderen kunnen eens in de huid kruipen van een echte brandweerman tijdens de demonstraties van de ‘Private Fire Brigade’.

Ravotten in het water kan tijdens de vlottentocht van de KSA.

De dienst Jeugd plaatst een skateparcours vol uitdagende hindernissen op de kade.

Bovendien zullen er leuke kermisattracties zijn en kan je kleine spruit naar hartelust springen op het springkasteel. Kinderen die het liever wat rustiger aan doen kunnen hun artistiek talent tonen in een wedstrijd. Deze kunstenaars mogen een leuke verrassing verwachten! 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio