Groen! Aalst nomineert vijf kandidaten voor de Groene Pluim 2009

Aalst - Groen! Aalst reikt op 24 januari voor de vierde keer een Groene Pluim uit voor opmerkelijke initiatieven rond ecologie en milieu, sociale en internationale solidariteit. De jury, onder leiding van Joke Van de Putte, koos uit vele kandidaturen vijf genomineerden voor het voorbije jaar.

De genomineerden zijn Mensen helpen Mensen, Kapsalon Helena, Raldes, KaHo Sint Lieven campus Aalst en Vzw Red de Erpe- en Siesegemkouter.

Mensen helpen Mensen, de vrijwilligersvereniging van Kamiel Sergant, werkt al 20 jaar aan concrete projecten met en voor mensen die in Aalst nog altijd in armoede leven.

Helena Duson startte in Aalst in 2008 haar eigen Kapsalon 'Helena' met ruimte voor kunst en creatieve mode. Haar project is gebaseerd op ecologische en ethische principes en werd in 2009 door 'Enterprize' bekroond in de categorie micro-economie.

RALDES, de Regionale Actiegroep Leefmilieu Dender en Schelde, is al decennia lang de kritische stem in vele dossiers rond milieu en ruimtelijke ordening in de regio Aalst. In 2009 waren zij ondermeer actief rond de problematiek van de gevangenis in Hofstade en de doortrekking van de N41 en de Siesegemkouter.

KaHo Sint Lieven campus Aalst kiest binnen de school al jaren voor een actief milieubeleid en duurzame energie. Ecologische thema’s en technologieën komen aan bod in de opleiding via projecten, onderzoek, postgraduaten en studiedagen.

Vzw Red de Erpe- en Siesegemkouter strijdt al tien jaar voor het behoud van de groene open ruimte tussen Aalst en Erpe-Mere tegen de plannen in om er een bedrijventerrein aan te leggen.


De laureaat wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groen! Aalst op zondag 24 januari om 11.00 uur in De Conick van Spagniën gelegen op de Grote Markt.

Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman en nationaal ondervoorzitter Björn Rzoska zijn eregasten en zullen de genomineerden en de laureaat een kunstfoto van Carol Verstraete overhandigen.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio