Burgemeester springt in de bres voor slachtoffer van fietsongeval

Aalst - Op initiatief van de burgemeester werd in het college van burgemeester en schepenen besloten dat de factuur van Georgette VDB voor het opruimen van de bloedvlek op het wegdek, na haar ongeval, niet dient betaald te worden.

Tevens gaf de burgemeester de opdracht om het retributiereglement over brandweerdiensten aan te passen zodat hierover geen foute interpretatie meer mogelijk is.

''Pas op woensdagavond werd ik als burgemeester op de hoogte gebracht van dit spijtig voorval. Het algemeen principe ‘de vervuiler betaalt’ werd onterecht gebruikt om betaling te eisen van het slachtoffer. Bijgevolg is de betrokkene geen betaling verschuldigd. Dit standpunt heb ik van in het begin aangehouden. Ik betreur dat mijn standpunt nooit duidelijk werd gepubliceerd'', aldus Ilse Uyttersprot.

Als de brandweer uitrukt, doet ze dat zelden gratis. Indien bijvoorbeeld een vrachtwagen zijn lading verliest door niet oordeelkundig laden, dan zorgt de stad dat alles weer netjes wordt opgeruimd. In een dergelijk geval is iedereen het erover eens dat de veroorzaker van de schade of van vervuiling dient te betalen voor het opruimen, en niet de Aalsterse belastingbetaler.

De factuur van de interventie ging de normale administratieve weg. Het zou onmenselijk zijn de factuur te laten betalen, daarom besloot het college het gezond verstand te laten primeren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio