De stad in een leerrijk kleurboek

Aalst kleurt je dag

Aalst - Citymarketing is de nieuwste trend in de meeste Vlaamse steden, waarbij een stad als Aalst met een rijk verleden en patrimonium niet achter kon blijven. Juweelontwerper Arthur Houtman komt op de proppen met het eerste stadsinkleurboek van Aalst dat bestaat uit leerrijke kleurprenten van de hand van zijn oudste zoon en striptekenaar Tom Houtman. In het boek vind je leuke kleurprenten terug over Daens, Mijn Restaurant en Carnaval.

Aalst ondergaat momenteel een heuse facelift die het uitzicht van de stad grondig zal hertekenen. Dat is op zich goed nieuws maar brengt wel overlast met zich mee voor lokale handelaars als juweelontwerper Arthur Houtman. Deze heeft op een boogscheut van het centrum zijn zaak aan een ruime parking en gezellige pleintje. Ondanks de crisis is zijn klantenaandeel niet gedaald, maar de voorbije twee jaar is er een opvallende trend van steeds minder klanten uit zijn eigen stad.

Bij de vorige edities van de jaarlijkse Braderij schonk Arthur snoepgoed en ballonnen weg. Dit jaar vroeg Arthur Houtman aan zoon Tom Houtman om iets te bedenken dat de band met Aalst extra in de verf zou zetten.

Tom, die vooraleer hij de bijkomende managersopleiding aan de EHSAL te Brussel volgde, een Masterdiploma behaalde als striptekenaar kwam op het idee voor een kleurboek met uitsluitend Aalsterse thema’s en stadszichten. Naast kleurprenten met Carnaval, Daens zijn er ook prenten met het stadhuis, het belfort en de gevel van restaurant Karnivale in de Molenstraat. Ook elementen uit de deelgemeenten komen aan bod.


Het valt bijgevolg makkelijk te kaderen in andere ‘Terug naar school’ acties en de jaarlijkse Vlaamse Monumentendag die eveneens in september plaatsvinden. Het kleurboek is vanzelfsprekend volledig gratis te verkrijgen en wordt ongetwijfeld een heus collectors item.

Het boek is, zolang de voorraad strekt, uitsluitend te bekomen in de winkel van Arthur Houtman, waar elke zich aandienende persoon een exemplaar kan verkrijgen zonder verdere aankoopverplichting. Voor de openingsuren van de winkel kunt u terecht op de website van Arthur Houtman.

Iedereen is uiteraard ook welkom op de braderij van de dekenij van de ‘Handelaars Rechteroever’ die plaats vindt op 18 september aan de Varkensmarkt en Hoveniersstraat.

 

Tom Houtman gaf in 1998 zijn eerste stripalbum ‘Ducktroux’ uit, werkte sindsdien als illustrator, scenarist en cartoonist. Nu is hij medewerker op de afdeling promotie en public relations van de dienst Cultuur van de stad Aalst, waar hij met zijn achtergrond als striptekenaar vooral ingeschakeld wordt bij de grafische omkadering van de educatieve dienst en instaat voor de ontwikkeling van marketinggerichte promotiemogelijkheden.


Tom geeft ook workshops voor kinderen. Strips en cartoons op maat voor reclamedoeleinden vloeien probleemloos creatief uit zijn pen. Momenteel legt Tom de laatste hand aan een nieuwe Aalsterse strip, waarbij het leven van Daens en de geschiedenis van Aalst centraal staan.

 

Arthur Houtman is vanuit zijn activiteit als restaurateur van kunstvoorwerpen in edelmetaal uitgegroeid tot een hedendaags ontwerper en edelsmid van moderne unieke juwelen met grote aandacht voor kostbare kwaliteitsmaterialen als 18 karaat goud, edelstenen en parels.

Hij ontwerpt op bestelling en werkt ambachtelijk voor klanten uit binnen- en buitenland. Als expert in natuur en cultuurparels heeft hij lezingen en workshops gegeven. Met zijn juwelen heeft hij tentoonstellingen gedaan van Japan tot in zijn geliefde carnavalsstad Aalst.

 

Voor meer info: Goudsmid-juwelier Arthur Houtman, Hoveniersstraat 23/2 te Aalst.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio