Vijf genomineerden voor Groene Pluim

Aalst - Groen Aalst reikt voor de zesde keer een Groene Pluim uit voor een opmerkelijk Aalsters initiatief rond zorg voor natuur en milieu, verkeersveiligheid, sociale acties, samenlevingsopbouw of internationale solidariteit.

Kandidaten die minstens een jaar in Aalst wonen of minstens een jaar lid zijn van een Aalsterse vereniging, alsook verenigingen die minstens een jaar actief zijn in Aalst komen in aanmerking.

Uit de inzendingen heeft de jury onder leiding van Nancy Elonga en Paul Nijs vijf genomineerden geselecteerd:

  • Chiro Atrejoe die op Aalst rechteroever elke maand aantrekkelijke laagdrempelige jeugdwerking biedt, met bijzondere aandacht voor kinderen uit kansarme gezinnen. Voor hun inzet en aanpak kregen ze in de lente 2010 ook de provinciale prijs 'Jeugdwerk voor Allen'.
  • De Aalsterse Klimaatkoepel (DâK) die bewustzijn en actie rond de klimaatcrisis bevordert, vorig jaar met de viering van Earth Hour, de organisatie van de eerste Big Jump in de Dender, steun aan de debatavond over de N41 Dendermonde - Aalst, en deelname aan de klimaatmanifestatie in Brussel.
  • Dienst Leefmilieu & Groendienst Aalst die onder wisselende politieke coalities dapper en creatief blijven trachten natuur en milieu te beschermen, de stad groener en duurzamer te maken.
  • Anke Turelinckx, die als Aalsterserse eindejaarsstudente interieurarchitectuur aan de Artesis Hogeschool Antwerpen de Ecodesign Award 2011 won.
  • SMI Aalst die als scholengroep knap inspeelden op de actie Music for Life van Studio Brussel. Met spinningfietsen de afstand België - Nepal afleggen, een tombola, zumba-marathon, en met de fiets naar het Glazen Huis in Antwerpen om er een cheque van 22.000 euro te overhandigen.
     

De uitreiking van de Groene pluim 2011 heeft plaats op zondag 22 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groen Aalst. De genomineerden en de laureaat ontvangen een kunstwerk van Helena Duson.
 

Vroegere winnaars van de Groene Pluim waren de sociale werkplaats De Loods (2006), Wim D'Haeseleer van Natuurpunt Honegem (2007), Heidelien Bultinck en Steven Plas van MIERvzw (2008), KAHO Sint-Lieven campus Aalst (2009), Buurtcomité Hopmarkt
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio