Inkt moet vloeien

Aalst - In 2012 bestaat de cursus literaire creatie 10 jaar en dat verdient... een boek. 'Inkt moet vloeien!' bevat een selectie van teksten, literaire pareltjes, zowel poëzie als kort proza; een staalkaart van de cursisten die tijdens die 10 jaar hun talenten ontwikkelden en de inkt lieten vloeien.

Er zijn er in Aalst al geweest die hun volk leerden lezen, vloeken, voetballen of basket spelen, maar schrijven kwam nog niet eerder aan bod. Daar kwam in 2002 verandering in, toen de Academie voor Podiumkunsten een cursus literaire creatie begon te organiseren, oorspronkelijk met Jan D’Hondt, vervolgens met Frank Pollet, daarna met Frank Pollet en Patrick Bernauw, en sinds 2012 alleen met Patrick Bernauw als docent.

Verschillende projecten
Tien jaar lang worden schrijvers in spé, of kortweg schrijflustigen, nu al begeleid in poëzie, proza, theater- en scenarioschrijven. Geen kortlopende initiatiecursus is dit, maar een degelijke opleiding met wekelijkse bijeenkomsten die een goede opvolging van het individuele schrijfproces mogelijk maakt.

Misschien is deze schrijfklas jou ook niet onbekend, want ze heeft Aalst in de loop der jaren al vaker literair geïnfiltreerd. Denk maar aan de projecten 'Literair Onderlegd' tijdens de Week van de Smaak, De Peer van De Saedeleer, Vredeplein = Poëzieplein, Te Gek?! of aan de Pleepoëzie die tijdens een vorige Gedichtendag menig klein kamertje in de cafés versierde.

Een selectie poëzie en kort proza van de ‘literaire creaturen’, zoals deze stiekem worden genoemd, wordt nu onder de titel Inkt moet vloeien! - naar de gelijknamige literair creatieve blog - voorgesteld in de Studio van De Werf op donderdag 26 januari om 20 uur.

Dit boek kun je bestellen door een mailtje te sturen naar academiepodiumkunsten@aalst.be met vermelding van je naam en aantal gewenste exemplaren. Afhalen in het secretariaat van de academie kan voor de prijs van 18 euro.
dienst Onderwijs - sectie Academie voor Podiumkunsten
Vrijheidsstraat 65 te Aalst, 053 73 24 85 of via academiepodiumkunsten@aalst.be
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio