VIDEO. Graffiti expressionisme in Quartier A

Gunther Baeyens aka Cazn, is reeds jaren kunstenaar aan huis bij Quartier A. Zijn artistieke roots liggen in graffiti, al liet hij zich nooit beperken tot enkel murale kunst. Op canvas komt zijn sterk getraind gevoel voor esthetiek echt tot zijn recht, doch ook de schikking van de werken ten opzichte van elkaar ademt coherentie uit. Zijn werken zijn momenteel te bekijken in Quartier A.

Veronique Van Geit

Maar het is niet zomaar graffiti. Cazn heeft een eigen stempel gedrukt op wat graffiti allemaal kan zijn. Hij blijft zijn horizon steeds verbreden en experimenteert met verschillende media. De vlotte expressiviteit in zijn werk evenaart op visuele wijze zijn bruisende persoonlijkheid. De manier waarop hij spontaan zijn lijnen en vlakken aanbrengt, getuigt ook van grafisch inzicht. De drang om te creëren komt recht uit zijn hart, hij doet niets liever. Daarom gaat hij soms vrijwillig mee naar zo genaamde 'jams' waar een samenkomst van graffiti artiesten plaatsvindt.

Op locatie werken ze dan samen op een grote muur, wat meestal resulteert in een spectaculair meesterwerk. Ook voor deze expo nodigt Cazn enkele collega’s uit. Samen met de Ronsenaar Mata en Seyba uit Parijs bewerkte hij de grote muur in de entree van Quartier A. De eigenaars van Quartier A, Alec Camu en Karolien Deman, exposeren eveneens elk een werk dat past bij het 'Street-art-thema'. Aangezien zij zelf ook fulltime kunstenaars zijn, is dit voor hen een vertrouwde formule van samenwerken.

Quartier A is een interactief artistiek atelier met de allures van een kunstgalerij. Het merendeel van het jaar wordt deze ruimte actief gebruikt als kunstatelier, maar op regelmatige basis worden de deuren opengesteld voor exposities. Quartier A stelt zich op als een ontmoetingsplaats voor zowel kunstenaars als kunstliefhebbers. Als nieuw concept staan ze open voor alle interessante kunstzinnige ideeën. Geïnteresseerde artistieke zielen, eventueel met een interessant voorstel, zijn er steeds welkom.

Karolien Deman en Alec Camu; twee fulltime kunstenaars die met "Quartier A" hun artistieke grenzen trachten te verleggen, hechten veel belang aan het inspirerende contact met andere kunstenaars en we hopen dit dankzij ‘Quartier A’ ook te kunnen bekomen.

meer info: www.quartiera.com & www.mistermagic.net

Vr:20/4 19u-22uZat:21/4 18u-22uZon:22/4 15u-19u

Vrij:27/4 19u-22uZat:28/4 18u-22uZon:29/4 19u-23u

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio