Project Werkplekleren voor studenten in OLV

Aalst - 19 laatstejaarsstudenten verpleegkunde van de Katholieke Hogeschool (KaHo) Sint-Lieven runnen van 9 mei tot 6 juni een deel van de verpleegafdeling Geriatrie van het OLV Ziekenhuis. Twee student-hoofdverpleegkundigen zorgen om beurten voor een vlotte organisatie. Dit project “Werkplekleren” moet de toekomstige verpleegkundigen beter voorbereiden op de arbeidsmarkt.

De twee studenten die zich opgaven voor de functie van hoofdverpleegkundige werden door het ziekenhuis eerst uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en werden door de HRM-afdeling onderworpen aan enkele tests. Ze zullen elk een halve maand aan het hoofd van een team van 19 studenten staan.

Vooraleer in het project te stappen kregen de studenten een grondige vooropleiding. Op de afdeling Geriatrie zelf werden ze ondergedompeld in een spoedcursus van twee dagen, om hen te laten kennismaken met de afdeling, haar werking en haar patiënten. Vanaf maandag 9 mei staan ze zelfstandig in voor de organisatie van 12 bedden.
Bij problemen kunnen de studenten een beroep doen op een verpleegkundige coach. Deze coach is continu beschikbaar en stuurt bij waar nodig. Daarnaast is er ook altijd een lector van KAHO Sint-Lieven aanwezig, die opvolgt hoe alles verloopt.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio