Bert Kruismans, An Nelissen en Stefan Perceval spelen samen Gilgamesj

Bert Kruismans, An Nelissen en Stefan Perceval spelen samen Gilgamesj

Foto: © Marc Herremans

Aalst - Op 23 mei 2012 spelen Bert Kruismans, An Nelissen en Stefan Perceval een unieke voorstelling in CC De Werf. In een regie van Peter Perceval gaan ze aan de slag met het verhaal van de oudste legende ter wereld: Gilgamesj.

Het meer dan 4000 jaar oude verhaal krijgt met de drie klasbakken op het podium een geestige facelift en wordt een luisterspel waarmee ze de lachers zeker op de hand zullen krijgen.

Het Gilgamesj-epos vertelt het verhaal van 'de grootste' koning op aarde, die 2/3 god en 1/3 mens is. In 12 episodes krijgen we de avonturen van deze man te horen en volgen we zijn ontwikkeling tot opperheld van de mensheid.

Kruismans, Nelissen en Perceval vertrekken voor hun voorstelling van de volkse en humoristische bewerking die Wannes Van de Velde schreef. Die legt de nadruk op de overeenkomsten van het verhaal met de hedendaagse wereld en maakt dus zeer duidelijk hoeveel wijze lessen er in dit verhaal verborgen zitten voor een hedendaags publiek.

Kruismans kijkt alvast uit naar de samenwerking: 'Ik ken An en Stefan al heel lang en ik heb met An al samen comedyshows gespeeld. Maar dit is de eerste keer dat we samen een echt theaterstuk aanpakken. Dat is een zeer leuk vooruitzicht, want altijd maar alleen op de scène staan, zoals in mijn comedyshows, daar wordt een mens een beetje chagrijnig van. Dit is precies wat ik nodig heb op het einde van een druk seizoen.'

Deze unieke voorstelling is het orgelpunt van een Gilgamesj-project van HVV-Aalst dat heel de maand mei in Aalst loopt.

'Gilgamesj' op 23 mei om 20 uur in CC De Werf in Aalst. Info en reservatie in CC De Werf.
Er zijn ook speciale schoolvoorstellingen op 22 mei voorzien.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio