Stad pakt duivenoverlast aan

Stad pakt duivenoverlast aan

Foto: foto Flickr.com

Aalst - Een binnenstad zonder duiven is ondenkbaar. In een stedelijke omgeving kunnen duiven zich immers prima handhaven, doordat ze talrijke plaatsen vinden om te nestelen,schuilen en voldoende voedsel vinden.

Een duif is een honkvaste vogel. Eenmaal hij zich ergens thuis voelt, zal hij niet vlug geneigd zijn te vertrekken. Hun populatie groeit snel aan, maar hun conditie is, door het eten van zwerfvuil, niet altijd goed.

Er zijn uiteraard ook dierenvrienden die regelmatig duiven gaan voederen. Dit is nobel, maar eigenlijk verboden volgens artikel 141 van het algemeen politiereglement van de stad Aalst. Dit zorgt ervoor dat de duiven steeds zullen terugkeren naar de plaats waar ze voeder kregen. Het voeder trekt vervolgens ook ongedierte, zoals ratten, aan.
De duif zelf zorgt op zich jammer genoeg ook voor overlast. Vooral de bevuiling zorgt voor heel wat ergernissen.

Om de duivenpopulatie onder controle te houden heeft de stad Aalst, onder initiatief van schepen Anne-Marie Verdoodt, een samenwerking gesloten met een gespecialiseerde firma.
Wie in zijn woonomgeving (privaat of openbaar domein) ook overlast van duiven heeft, kan dit steeds gemelden bij de dienst Volksgezondheid van de stad op 053 73 22 81 of via volksgezondheid@aalst.be.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio