Stad organiseert Miss Ondineke verkiezing

Stad organiseert Miss Ondineke verkiezing

Foto: © hls

Aalst - In het kader van het Boonjaar wordt op 23 juni in Aalst een heuse Boonparade georganiseerd. Wie ook mee zal paraderen in de Boonparade is 'Miss Ondineke', naar het gelijknamige personage uit de boeken van Louis Paul Boon. De organisatoren van de Boonparade zoeken daarvoor nog een geschikte kandidate.

12 groeperingen uit Aalst werkten de voorbije maanden samen met een beeldend kunstenaar aan een kunstwerk,  wagen of performance waarmee zij op 23 juni doorheen de straten van Aalst zullen paraderen om aan te tonen dat 100 jaar na zijn geboorte het werk van Boon nog springlevend is.

Voor de start van de parade wordt Miss Ondineke geselecteerd door een jury onder leiding van enfant terrible Herman Brusselmans die in 1987 zelf een tragische liefdesroman schreef onder de titel 'Zijn er kanalen in Aalst ?'

Van kandidaten wordt verwacht dat zij een motivatie insturen en zorgen voor een aangepaste voorstelling of act in de beide 'landstalen', zijnde het Nederlands en het 'Oilsjters'. De organisatoren laten het aan de kandidaten over om hun eigen interpretatie te geven van het Boonpersonage Ondineke.

De winnaar of winnares, want mannen mogen ook deelnemen, krijgt een lingeriebon van 150 euro, een Boonboek, Ondineke-bier en uiteraard ook een glansrol in de Boonparade.

Inschrijven voor deze Missverkiezing kan tot 15 juni via cultuurbeleid@aalst.be.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio