Ticketverkoop voor enorm cultuuraanbod

Ticketverkoop voor enorm cultuuraanbod

Luckas Van der Taelen is er dit seizoen ook terug bij met Abajoot! Foto: Luckas Vander Taelen

Aalst - De verkoop van losse tickets voor voorstellingen in CC De Werf gaat op donderdag 28 juni van start. Ook dit seizoen pakt het Aalsters cultuurcentrum weer uit met een goedgevuld en gevarieerd aanbod.

De start van dit vijfentwintigste seizoen van De Werf gaat gepaard met verschillende nieuwigheden: een nieuwe website, een nieuw onlineticketingsysteem en deelname aan een nieuw vrijetijdsproject, dat van de UiTPAS. Maar er zijn ook weer enkele zekerheden: een rijk gevuld en gevarieerd cultuuraanbod om te beginnen.


Nieuwe website
De spiksplinternieuwe, dynamische, jonge en verrassende website zijn voorzien van de allernieuwste tools op het vlak van interactie en gebruiksvriendelijkheid. De komende weken en maanden zal de website op het vlak van interactie en gebruiksvriendelijkheid verder groeien: er komen zoekfuncties en extra kalendermogelijkheden, via de artiestenpagina’s zal het archief van voorbije seizoenen uitbreiden. Ook de interactiviteit neemt toe. Niet gewoon zomaar reageren, maar je reacties en je ‘likes’ delen met wie je wilt, dankzij een onlinecultuurprofiel via uitinvlaanderen.be waarmee je aan de slag kan met je Facebook-, Twitter- of Google-account. 


Koop tickets online
Om het comfort van de klanten te vergroten, biedt CC De Werf vanaf dit seizoen de mogelijkheid aan om abonnementen en tickets online te reserveren en aan te kopen. Handig daarbij is dat je aan de hand van het zaalplan zelf je plaats kan kiezen. De eerste kaap is genomen met de start van de abonnementenverkoop op 9 juni en met succes. Meer dan 2600 abonnementen (goed voor 22.081 tickets) werden gereserveerd, tweeëntwintig voorstellingen zijn reeds uitverkocht. Onder andere Urbanus, Wouter Deprez en Hooverphonic zijn de goudhaantjes. Toch zijn nog niet alle tickets voor grote kleppers de deur uit. Helmut Lotti en Patricia Routledge hebben nog voldoende vrije plaatsen. 


Voor de geduldige cultuurzoekers zijn er ook dit seizoen lastminutes en ultratickets in de aanbieding: een uur voor de voorstelling kun je een ticket met 50% korting op de kop tikken aan de balie. Er zijn hiervoor slechts twee beperkingen: lastminutes worden bij een beperkt aantal voorstellingen aangeboden, ultratickets gelden voor alle voorstellingen die niet uitverkocht zijn en kunnen enkel in de wacht gesleept worden door -26-jarigen.


Op locatie
Naast deze vernieuwingen, beweegt er nog wat anders achter de schermen. De verouderde theaterlift - om alle decorstukken binnen en weer buiten te brengen - wordt vervangen door een technisch staaltje vernuft. Ten gevolge van deze ingrijpende technische verbouwing verhuizen de voorstellingen vanaf begin april 2013 naar een externe locatie. Dit betekent echter niet dat de deuren van de schouwburg definitief dicht zijn tijdens de verbouwingen. Technisch eenvoudige initiatieven blijven tijdens de werkzaamheden hun onderkomen vinden in de schouwburg.

In september gaat CC De Werf dan weer sterk van start met de tweede editie van het huiskamerfestival Andiamo. 

Het hele team aan medewerkers deden weer hard hun best om een gezonde mix van podiumdisciplines aan te kunnen bieden tijdens seizoen 2012-2013. Zowel de klassiekers en oude bekenden, als frisse nieuwe ontdekkingen staan op het programma. Voeg daarbij het schoolprogramma, de tweede editie van het huiskamerfestival Andiamo, het vormings- en tentoonstellingsaanbod en een derde editie van het kindercircusfestival Curieuze Neuze en het wordt al moeilijk om je gading niet te vinden.


Tijdens niet minder dan 27 theateravonden kun je in 2012-2013 op ontdekking in De Werf. Aan te raden zijn de bewerking van de Faustlegende door Theater Zuidpool en werk van streekgenoot Luckas Vander Taelen die in première gaat met Abajoot!,  Een volledige lijst geven is moeilijk natuurlijk, maar we vermelden graag ook nog Wild Vlees van TAL, een lokale samenwerking met De Werf rond Louis Paul Boon. Bad van Marie gaat met Het Gastgezin de confrontatie over immigratie aan in een huiskamer en de Opera Buffa van Laika en Muziektheater Transparant belooft tafels vol verleiding met Mozart en met vooral veel chocolade.

Compagnie Flak is er weer met een nieuwe danssolo van natuurtalent José Navas, Personae genaamd. O Vertigo van Ginette Laurin brengt Onde de choc, een storm van rauwe emoties.  Een buitenbeentje dit jaar is Botanica, een wondermooi mix van visueel theater en acrobatie van de Amerikaanse groep Momix.

Ook de comedy eist haar plek op in De Werf, met onder andere Joost Van Hyfte, Urbanus, typetjesman Guga, de eerste extreemrechtse komiek van Vlaanderen en Wim Helsen.

De familievoorstellingen zijn ook altijd een gezellige bedoening. Neem nu volgend seizoen: Studio Orka heeft met haar locatietheater al meermaals bewezen aan de top te staan. Hetzelfde geldt voor Kapitein Winokio die dit keer liedjes van vroeger gaat aanleren. Piv Huvluv laat je dan weer schuddebuiken van het lachen.

Tip: met de kinderstrippenkaart kunnen families voor een prikje naar het theater. De kaart, die 42 euro kost, zes strippen telt en te koop is aan de ticketbalie of online, is geldig bij alle familievoorstellingen van De Werf, tenzij anders vermeld.

Veel muziek ook dit seizoen. Djangofollies gunt Aalst de première van Evan Christopher’s Django à la Créole en ook Southern Soul van Jim Cole en co en de theatertour van De Mens, spelen er voor het eerst op ons podium. Extra aandacht voor jazz is er met JazzLab. verder zijn er veel artiesten die een hommage brengen en veel talent van eigen bodem. 

De verkoop van losse tickets start donderdag 28 juni om 9 uur. Tickets kopen kan online of ter plaatse aan de balie, telefonisch of schriftelijk aan de hand van het bestelformulier in het 'Werfmagezien', maar niet per e-mail

De Werf - Molenstraat 51 - 9300 Aalst
Ticketinfo: 053 73 28 12
www.ccdewerf.be


 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio