De Kampenhoeve organiseert ezelkampen voor kinderen

'Ezels zijn niet koppig'

Foto: Veerle Van Dessel

Kampenhout - Wie het jachtige leven van elke dag eens wil ontvluchten, kan terecht in De Kampenhoeve aan de Kampenhoutsevoetweg in Berg. Ondanks de nabijheid van Brussel en Zaventem kom je er in een oase van rust terecht. Pascale Van Essche organiseert er ezelkampen voor kinderen. 'Kinderen verliezen stilaan elke voeling met de dieren en de natuur,' vindt ze.

Pascale Van Essche is dol op haar ezels: 'Ik heb zelfs een cursus ezelfluisteren gevolgd.  Hierdoor begrijp je veel beter wat die dieren met een bepaalde lichaamshouding bedoelen.  Zelfs uit de stand van hun oren kan je afleiden wat ze je willen duidelijk maken.'  Heel wat vooroordelen over ezels kloppen volgens Pascale niet: 'Ezels zijn niet koppig.  Als zo'n dier plots blijft staan en niet meer verder wil, dan is dat omdat hij denkt dat er gevaar dreigt.  Met koppigheid heeft dat niets te maken.  Integendeel zelfs: ezels zijn lieve, aaibare en verstandige dieren.'

Ezelkampen

Pascale kreeg tijdens het voorbije schooljaar al enkele scholen op bezoek.  In augustus organiseert ze ezelkampen voor kinderen vanaf zes jaar.  De kinderen mogen de ezels knuffelen, aaien, borstelen en mee de stallen schoonmaken.  Ook wie eens een origineel verjaardagsfeestje wil organiseren of een wandeling met de ezels wil maken, kan in De Kampenhoeve terecht.

Pascale Van Essche: 'Binnenkort willen we die ezelkampen ook organiseren voor mensen met een beperking.  Ezels zijn daar heel geschikt voor omdat ze rust en vertrouwen uitstralen.  Of je nu een verstandelijke beperking hebt of hyperactief bent: een ezel oordeelt niet.  Hij neemt je zoals je bent.'

Voor meer informatie en inschrijvingen voor de ezelkampen kan je contact opnemen met Pascale Van Essche op 0478/880 119 of op www.kampenhoeve.com.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio