Rondleidingen in Villa Lucie en Sint-Stefanuskerk Nederokkerzeel

Rondleidingen in Villa Lucie en Sint-Stefanuskerk Nederokkerzeel

Deze namiddag zijn er rondleidingen in de Sint-Stefanuskerk in Nederokkerzeel. Huisorganist Julien Bohets brengt er om 17:30 uur een orgelconcert. Foto: Veerle Van Dessel

Kampenhout - Vandaag kan je in Vlaams-Brabant heel wat verborgen monumenten ontdekken. In Kampenhout zijn er rondleidingen in het oude gemeentehuis Villa Lucie en in de Sint-Stefanuskerk van Nederokkerzeel. Het openstellen van een tachtigtal monumenten in Vlaams-Brabant kadert in de 'Op een kier-zondagen' van de provincie. Monumenten die niet of minder toegankelijk zijn voor het publiek, zetten dan hun deuren open.

Villa Lucie was van 1913 tot 1980 het gemeentehuis van Kampenhout.  Ook vandaag zijn er nog een paar gemeentelijke diensten gevestigd.  Het park en de bijgebouwen rond de villa moesten wijken voor de aanleg van een parkeerterrein, maar dankzij een restauratie heeft Villa Lucie heel wat van haar authentieke karakter teruggekregen.  De rondleidingen vinden plaats om 14:00 uur, 15:00 uur, 16:00 uur en 17:00 uur.

Ook de Sint-Stefanuskerk in Nederokkerzeel is zeker een bezoekje waard.  Ondermeer het schilderij Tenhemelopneming van Maria en de preekstoel uit de 17de eeuw zijn er te bewonderen.  De rondleidingen vinden ook hier plaats om 14:00 uur, 15:00 uur, 16:00 uur en 17:00 uur.   Huisorganist Julien Bohets brengt om 17:30 uur een orgelconcert in de Sint-Stefanuskerk. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio