Hartpatiënten OLVZ-Aalst fietsen natourcriterium in

Hartpatiënten OLVZ-Aalst fietsen natourcriterium in

Foto: *

Aalst - Een 60-tal hartpatiënten van de hartvereniging van het Onze Lieve Vrouw-ziekenhuis hebben op maandagmiddag, een aantal uur voor de profs, hun eigen natourcriterium in Aalst gereden. De revaliderende patiënten kregen de unieke kans om zelf het parcours te verkennen, enkele uren voor Sagan en co het eerste natourcriterium van 2012 op gang reden.

De fietstocht kadert binnen de Euro Heart Cycling Tour, een gezamenlijk initiatief van de Belgische Cardiologische Liga en supermarktketen Lidl onder het peterschap van Eddy Merckx. 'Een bijzondere ervaring voor de deelnemers', vertelt Andé Van Eycken, voorzitter van de Aalsterse hartpatiëntenvereniging. 'Onze leden bouwen echt op naar de Euro Heart Cycling-tour tochten. Dat is ook nodig. Maar het geeft hen dan ook zo’n ontzettende voldoening om die meet te overschrijden. Dat is de bekroning van een lange revalidatie voor velen.' De groep van zo'n 100 fietsers reed zelf ruim 40 minuten over het parcours.

'De Euro Heart Cycling Tour bestaat al geruime tijd', vertelt woordvoerder Pieterjan Rynwalt. 'Naast revaliderende hartpatiënten krijgen nu ook wielerfanaten de kans om zelf over parcours van bekende wedstrijden te rijden, en dat enkele uren voor hun helden. Eerder fietsten we al de proloog van de TdF in Luik en de finale van de Ronde van Vlaanderen.' Dit jaar staat nog het natourcriterium in Sint-Niklaas en de semi-klassieker Parijs-Brussel op de planning.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio